Bojan Prelević učiće od svjetskih prvaka

Jedan od najboljih igrača Đetić lige, Bojan - Boki Prelević sjutra putuje za Hamburg, gdje će se upoznati sa sportskom akademijom koja mu je ponudila uslove za fudbalski napredak
181 pregleda 2 komentar(a)
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.05.2015. 19:20h

Jedan od najboljih igrača Đetić lige, Bojan - Boki Prelević sjutra putuje za Hamburg, gdje će se upoznati sa sportskom akademijom koja mu je ponudila uslove za fudbalski napredak. Iako ima tek devet godina, Bokijev nesvakidašnji talenat nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je već prošao kamp Rome, ali i četiri ciklusa priprema u jednoj od najboljih fudbalskih škola, beogradskog Partizana.

"Iako je Bojan dobijao pohvale na svim kampovima, pa čak i na probnoj utakmici starijeg godišta na terenima Partizana, poziv iz zemlje prvaka svijeta je stigao nakon videa objavljenog na portalu "Vijesti" na kojem postiže fantastičan gol iz slobodnog udarca. Sa trenerom FK Kalćo Željkom Mrđenovićem, za koji Boki nastupa, stupili su tada u kontakt fudbalski stručnjaci iz Njemačke, Italije... Tražili su da pošaljemo još par snimaka, a onda su u januaru ove godine fudbalski skauti tri dana boravili u Podgorici i pratili Bojanove igre i treninge. Koliko je teško dobiti ponudu iz Hamburga, potvrđuje podatak da je i iz Srbije pozvan samo jedan talentovani dječak", priča za "Vijesti" Bojanov otac Ivan.

A Bojan je tokom ove sezone nastupao u Đetić ligi u svojoj i godinu starijoj generaciji i u obje je konkurencije jedan od najboljih strijelaca i igrača. Iako je istog dana igrao utakmice za dvije generacije, Bojan je postigao čak 109 golova, najviše u generacijama od 2003. do 2006. godišta.

"Bojan već četiri godine trenira u Kalću sa Mrđenovićem i Mirkom Šćepanovićem, koji su prepoznali njegovu ljubav prema fudbalu. Pohvale je dobio i od trenera u Partizanu Zorana Kraljevića i Slađana Šćepovića, kao i ikone "crno-bijelih" Moce Vukotića. Zahvalni smo trenerima u Kalću što su nam pomogli i savjetovali da prihvatimo ponudu iz Hamburga, iz kojeg smo dobili pozivno pismo da obiđemo sportsku akademiju i uvjerimo se u njen kvalitet, prije nego što krajem avgusta odlučimo da li da prihvatimo ponudu. Sam taj čin sa njihove strane govori o ozbiljnosti tog projekta i ne sumjamo da ćemo se oduševiti. Ipak, prije konačne odluke treba dobro odmjeriti, zbog podrške trenera, porodice i Bokijevih drugara u Kalću i školi "Štampar Makarije" u kojoj je Bojan jedan od najboljih učenika u generaciji. No, rečeno nam je da će u Hamburgu imati fantastične uslove za učenje i trening, a Njemačka u tome prednjači u svijetu", zaključio je Ivan Prelević.

Bojan Prelević je sa Kalćom ove sezone uspio da se plasira u plej-ofu obje generacije, a sa svojim klubom prošle godien je osvojio Đetić kup u kojem je proglašen za najboljeg igrača, iako se nadmetao sa godinu starijim igračima.

Bonus video: