Juve čeka trofej 20 godina, Lacio se uzda u „Olimpiko“

„Istorija kaže da Juve Kup nije osvojio od 1995. i da bi nam ovaj trofej bio 10. Ne treba nam veći motiv“, rekao je Masimilijano Alegri
3 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2015. 10:38h

Juventusov san o „tripleti“ i dalje živi i biće aktuelan makar još večeras, a nešto se pita i Lacio koji je ozbiljan rival „dami” u borbi za trofej u Kupu Italije.

Koliko god „tripleta” bila privlačna, Juve bi sigurno ovo finale zamijenio za trijumf 6. juna u Berlinu kada će se sa Barselonom boriti za pehar u Ligi šampiona.

Bez obzira na to što Kup nije prioritet, Masimilijano Alegri ne želi da se tek tako odrekne nijednog trofeja...

„U ovom trenutku ne mislimo na Berlin, samo želimo trofej u Kupu. Pobjede i pehari podižu samopouzdanje i mislim da bi nam večerašnji trijumf pomogao pred finale Lige šampiona“, rekao je Alegri.

I trener Juvea zna koliko navijači čekaju na trofej u Kupu - posljednji put „bjankoneri” su bili najbolji 1995. godine. Za velikana kakav je torinski, 20 godina je predugačak post.

„Istorija kaže da Juve Kup nije osvojio od 1995. i da bi nam ovaj trofej bio 10. Ne treba nam veći motiv“, dodao je Alegri.

Lacio ima šest trofeja u ovom takmičenju, od kojih je četiri osvojio od 2000. do 2013. godine. Sada ima šansu da slavi na svom „Olimpiku” i izjednači se sa Interom na trećem mjestu osvajača.

„Pred nama su dani odluke. To što smo u finalu Kupa i u igri za plasman u Ligu šampiona nas čini ponosnim. Spremni smo na sve u ovom trenutku“, kazao je trener Lacija Stefano Pioli.

Bonus video: