Neredi na ulicama Lisabona tokom proslave titule Benfike (video)

Televizija je prenijela snimak koji pokazuje da jednog navijača Benfike 43-godišnjeg Žozea Magalaeša udaraju policajci pred njegovom djecom
0 komentar(a)
Navijači Benfike, Foto: Reuters
Navijači Benfike, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2015. 16:13h

Proslava titule prvaka Portugala koju je Benfika juče osvojila 34. put pretvorila se u sukob policije i navijača u kojima je povrijeđeno nekoliko osoba, saopštila je tamošnja policija.

Benfika je osvojila titulu pošto je u gostima igrala neriješeno protiv Vitorije Gimaraeš (0:0). Istovremeno, njihov najbliži konkurent u trci za titulu, Porto, remizirao je protiv Belenensesa (1:1).

Ovo je prvi put za 31 godinu da Benfika odbrani titulu, a treći put da je osvoji pod trenerskom palicom Žorža Žezusa.

Navijači su preplavili lisabonske ulice, uključujući trg Markes de Plombal, u namjeri da proslave trofej, ali je nasilje kulminiralo poslije ponoći, kada su rivalske grupe počele da bacaju flaše, kamenje i druge objekte na policiju koja je pokušala da zavede red uz pomoć palica.

"Nastao je pravi haos, imao sam osjećaj kao da sam u nekom kaubojskom filmu. Nikada nisam vidio ovako nešto", rekao je jedan od navijača Rui Trinidade.

Slični incidenti dogodili su se i na stadionu u Gimaraešu.

Televizija je prenijela snimak koji pokazuje da jednog navijača Benfike 43-godišnjeg Žozea Magalaeša udaraju policajci pred njegovom djecom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Portugala je saopštilo da je pokrenuilo istragu povodom ovih incidenata, koje je osudio predsjednik Benfike Luis Felipe Vijeira.

"Moramo da otkrijemo da li je bilo prekomjerne upotrebe sile od strane policije", rekao je Vijeira.

Bonus video: