LIGA NACIJA: CRNA GORA - SRBIJA

Srbija možda sa dva špica, Krstajić: Pošaljimo lijepu sliku u svijet

„Imamo Mitrovića i Prijovića, sjajne igrače. Ideja je da počnu sjutra, ali to je ideja i opcija. Naravno, nećemo da otkrivamo baš sve“, rekao je Krstajić
0 komentar(a)
mladen krstajić, Foto: Filip Roganović
mladen krstajić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.10.2018. 16:10h

Selektor Srbije Mladen Krstajić ističe da je duel sa Crnom Gorom specifičan za njega.

“Suvišno je čak i pričati o tome. Moja porodica sa očeve strane je iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, živim u Srbiji, oženjen sam iz Vojvodine... Posebna utakmica, ali najvažnije je da gledamo sportski i da pošaljemo lijepu sliku u svijet. To je normalno, jer igraju dvije bratske zemlje. Ne vidim zašto bi bila utakmica visokog rizika, mislim da je to suludo, ovdje se osjećamo kao kod kuće“, kazao je Krstajić na pres konferenciji.

Selektor Srbije je više puta ranije ponovio da je pobjeda cilj njegovog tima u Podgorici. Time bi i bar malo smanjio pritisak javnosti, nakon lošeg rezultata na Mundijalu i remija sa Rumunijom u Beogradu.

„Živim za taj dan da nemam pritisak van fudbala. Nadam se da će mi se to desiti u budućnosti, možda baš sada poslije ove utakmice. Kako je meni, samo ja znam i moja porodica. Borim se i čistog obraza izlazim u javnost. Stojim iza rezultata i odnosa unutar ekipe i stručnog štaba“, kazao je Krstajić.

Srbiju je juče zabrinula misteriozna objava Nemanje Matića na društvenim mrežama...

„Znam da je to u fokusu. Čuli smo se tokom vikenda dva-tri puta, znam kakvu povredu ima. Rekao mi je da bi bilo dobro da odmori. Izašao sam mu u susret, čuli smo se porukama u ponedjeljak. Rekao mi je da je sve ok, ali da mora da miruje. Sve što se tiče odnosa Matić – ekipa – stručni štab – sve funkcioniše kako treba“.

Krstajić je kao igrač stasavao kod Ljubiše Tumbakovića.

“Cijenim ga kao trenera i čovjeka. Mnogo sam napredovao kod njega. Sada, kao treneri – ja sa jedne on sa druge strane. Sigurno da možemo jedan drugog da iznenadimo. To je normalno u fudbalu”, kazao je Krstajić.

On je rekao da postoji mogućnost da Srbija sjutra na teren izađe u ofanzivnijem sastavu nego ranije...

„Imamo Mitrovića i Prijovića, sjajne igrače. Ideja je da počnu sjutra, ali to je ideja i opcija. Naravno, nećemo da otkrivamo baš sve“, rekao je Krstajić.

Preporučujemo za Vas