Velika tri boda za Lacio, Handanović častio Juve

Lacijali su na "Marasiju" slavili pogotkom Argentinca Santijaga Đentiletija u 54. minutu i sada, uz meč više, imaju dva boda prednosti u odnosu na Romu koju sjutra veče na "Olimpiku" čeka meč sa Udinezeom
0 komentar(a)
Lacio, Foto: Beta/AP
Lacio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.05.2015. 20:52h

Sve je izvjesnije da će se jedan od dva rimska kluba direktno plasirati u Ligu šampiona naredne sezone.

Nakon pobjede Lacija u Đenovi protiv Sampdorije jasno je da će veliki gradski derbi protiv Rome u narednom kolu dati odgovor koja ekipa će u posljednju rundu ući s velikim šansama da ode u elitno evropsko takmičenje.

Lacijali su na "Marasiju" slavili pogotkom Argentinca Santijaga Đentiletija u 54. minutu i sada, uz meč više, imaju dva boda prednosti u odnosu na Romu koju sjutra veče na "Olimpiku" čeka meč sa Udinezeom.

Računicu ima i Napoli, koji sada kasni šest bodova za Lacijom, ali tek treba da odigra meč ovog kola (u ponedjeljak sa Ćezenom kod kuće). Napolitanci u posljednjem kolu dočekuju "nebesko-plave"...

Kombinovani Juventus je ostvario još jednu slatku pobjedu u prvenstvu - savladao je Inter u Milanu (2:1) u Derbiju Italije i vjerovatno ugasio nadu velikog rivala da obezbijedi plasman u Evropu.

Samo tri dana nakon velikog plasmana u finale Lige šampiona trener "dame " Masimilijano Alegri je dozvolio predah najvažnijim igračima (Bufonu, Kjeliniju, Bonućiju, Evri, Pirlu, Vidalu, Tevesu...), ali je na terenu imao dovoljno klase da kazni motivisani Inter.

Inter je, istina, bio pravi rival. Poveo je golom Maura Ikardija u 9. minutu u prvom poluvremenu u kojem je viđeno mnogo šansi.

A onda je detalj iz finiša prvog poluvremena usmjerio dalji tok kada je poništen regularan gol Brozovića za 2:0 (nije bio u ofsajdu). Samo nekoliko minuta kasnije Vidić je skrivio penal nad Matrijem koji je iskoristio Markizio.

Srpski internacionalac je, međutim, dobio samo žuti karton za taj start, iako je po pravilima zaslužio crveni...

U nastavku presudila je velika greška golmana Intera Handanovića koji je u 83. minutu mlak šut Morate sa 20 metara praktično unio u gol.

Inter je kasnije mogao i do remija, ali je Storari čudesno obranio prvo šut Palasija, a onda i Ikardija u istom napadu.

Rezultati

Sampdorija - Lacio 0:1 (Đentileti 54)

Inter - Juventus 1:2 (Ikardi 9 - Markizio (penal) 42, Morata 83)

Nedjelja: Sasuolo - Milan (12.30), Atalanta - Đenova, Kaljari - Palermo, Torino - Kjevo, Verona - Empoli (15), Roma - Udineze (20.45).

Ponedjeljak: Fiorentina - Parma, Napoli - Ćezena.

Bonus video: