Rudar pod Goricom ima drugu meč-loptu

„Jasno je da ključeve šampionske trke još uvijek mi čvrsto držimo u rukama, znamo i da su nam do kraja dvije pobjede pod Golubinjom dovoljne za slavlje, ali to ne znači da meč pod Goricom stavljamo u drugi plan", kaže pomoćni trener Rudara Vuko Bogavac
0 komentar(a)
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 15.05.2015. 16:37h

Prvu meč loptu fudbaleri Rudara su propustili. Slijedi druga koja im, ukoliko se iskoristi, ne garantuje titulu, ali ih dovodi u samo predvorje šampionskog slavlja. Međutim, da bi se iskoristila, potrebno je mnogo više nego što su Pljevljaci ponudili u duelu sa Sutjeskom. I trčanja, i organizacije, i efikasnosti, i.... U suprotnom, Nikšićani će se dodatno primaći.

Tako stvari stoje uoči gostovanja Rudara pod Goricom, sjutra protiv Budućnosti u 17.30.

„Siguran sam da ne možemo ponoviti tako slabu partiju. U tom derbiju bukvalno ništa nije funkcionisalo kako treba, rano primljen gol potpuno nas je izbacio iz takta. Danas moramo drugačije, bez nervoze, strpljivo do kraja, bez obzira na rezultat, jer je to način na koji mi najbolje i najkonkretnije funkcionišemo“, kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Vuko Bogavac, napominjući da su u klubu svjesni težine zadatka, ali da će pokušati da ga riješe i na svoje i zadovoljstvo navijača:

„Jasno je da ključeve šampionske trke još uvijek mi čvrsto držimo u rukama, znamo i da su nam do kraja dvije pobjede pod Golubinjom dovoljne za slavlje, ali to ne znači da meč pod Goricom stavljamo u drugi plan. Naprotiv. Isprsićemo se, iako Budućnost u posljednje vrijeme igra dobro, pobjeđuje i na korak je od plasmana u Evropu, kako bi već ovog vikenda završili više od pola posla. Ne krijem da će biti teško, ali uvijek su se na muci poznavali junaci. Ranije nam je „ležalo“ gostovanje na našem najvećem stadionu, nadam se da će se ta tradicija nastaviti i ovog puta“, zaključuje Bogavac.

Bonus video: