Navijači Boke prekinuli meč sa Riverom (video)

1 komentar(a)
Navijači Boke juniors, Foto: Reuters
Navijači Boke juniors, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2015. 09:32h

Utakmica osmine finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plate prekinuta je jer su domać navijači suzavcem napali protivničke igrače.

Do incidenta je došlo poslije prvih 45 minuta, pošto su najvatrenije pristalice Boke uspjele da dođu do tunela i u njega ubace tečni suzavac.

Nekoliko igrača Rivera požalilo se na iritaciju u očima i slab vid.

Ubrzo nakon toga iznad terena se pojavio dron sa bijelim platnom koji je bio u obliku duha, a na kojem je stajalo slovo B - aluzija na Riverovo vrijeme provedeno u drugoj ligi Argentine.

Meč na stadionu Bombonjera prekinut je nakon sat i po vremena.

Prva utakmica prije sedam dana završena ja pobjedom River Plate od 1:0.

Četvorica fudbalera River Plate u bolnici

Četvorica fudbalera argentinske River Plate primljeni su danas u bolnicu pošto su ih navijači rivalskog kluba Boke Juniors isprskali suzavcem.

Predsjednik Boke Danijel Anđeliki rekao je da će klub učiniti sve da pomogne policiji u istrazi. On je istakao da će klub prihvatiti odgovornost za incidente, ali da igrači Boke ne smiju biti kažnjeni zbog, kako je naveo, "problema društva, a ne fudbalskog problema".

Na televizijskim snimcima vidi se kako fudbaleri Rivera Leonardo Poncio i Leonel Vanđoni trljaju oči, a ostali igrači polivali su se vodom.

"Ne vidim, ne vidim, gorim. Ovo nije rat", rekao je defanzivac River Plate Ramiro Funjes Mori.

Fudbalski savez Južne Amerike najavio je da će disciplinski komitet danas odlučiti o ishodu duela dva velika rivala.

River Plata i Boka Juniors bi mogli da odigraju novu utakmicu, da završe meč na neutralnom terenu ili da se pobjeda dodijeli River Plati.

Bonus video: