Alegri: Tripleta? Sve je moguće u finalu sa Barselonom

"Barselona je ekipa protiv koje je nekad nemoguće igrati. Imaju ubojit napad, strašni su, ali u finalu Lige šampiona sve je moguće i budite uvjereni da u Berlin idemo da pobijedimo"
0 komentar(a)
Alegri, Foto: Beta-AP
Alegri, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.05.2015. 13:32h

Nakon 12 godina, Juventus je ponovo u finalu Lige šampiona.

Sada već davne 2003, ekipa koju je tada predvodio Marćelo Lipi poražena je u mančesterskom finalu u penal-lutriji od Milana. Još ranije, 1997, "stara dama" je izgubila finale od Borusije Dortmund u Minhenu (3:1), ali je godinu ranije, 1995, osvojila drugu i posljednju evropsku zvjezdicu, kada je poslije poljeg izvođenja penala u Rimu savladala Ajaks.

Torinezi sada vraćaju vrijeme i spremaju se za veliko finale protiv Barselone u Berlinu.

"Barselona je ekipa protiv koje je nekad nemoguće igrati. Imaju ubojit napad, strašni su, ali u finalu Lige šampiona sve je moguće i budite uvjereni da u Berlin idemo da pobijedimo", poručio je talijanski trener čija je ekipa sinoć na Santijago Bernabeuu izborila 1:1 i s ukupnih 3:2 prošla u finale.

Na pitanje kako je zaustavio Real, Alegri je otkrio:

"Rekao sam svojim igračima da budu hrabri i da igraju oprezno. Istakao sam kako Isko i Hames nisu sjajni u defanzivi i da ih moramo tjerati što dalje od našeg gola", rekao je trener Juvea, koji je pohvalio svoje igrače:

"Oni su grupa izuzetnih fudbalera, pravih profesionalaca. Mi smo zaslužili svoje mjesto u finalu i vjerujem da se iz Berlina možemo vratiti s peharom".

Čovjek odluke bio je fudbaler koji je i dalje registrovan kao igrač Reala - Alvaro Morata.

"On postaje jako važan igrač koji je mnogo napredovao. Dok je bio u Madridu, bio je premlad da bi se takmičio za mjesto u ekipi sa svim sjajnim napadačima koje Real ima. I kod nas u Juventusu je na početku bio na klupi, ali sada je spreman da preuzme glavnu ulogu".

I Barsa i Juve love trostruku krunu

Juventus bi ove sezone mogao da osvoji "tripletu", baš kao i njihov protivnik u finalu LŠ, Barselona. Četvrtu uzastopnu titulu prvaka Italije "stara dama" je osigurala pet kola prije kraja, a osim finala Lige šampiona (Berlin, 6. jun) očekuje je i finale nacionalnog Kupa protiv Lacija.

"Ne trebamo time da se opterećujemo, sljedeći nam je cilj finale Kupa. Ušli smo u finale Lige šampiona, to je samo po sebi veliki rezultat jer smo izbacili jednu od najboljih ekipa na svijetu. U finalu će biti jako teško protiv Barselone, iako se igra samo jedna utakmica. Kada igrate protiv vrhunskih igrača kakvi su Mesi, Suares i Nejmar, prvo morate da pronađete način kako da ih zaustavite, a potom pokušate da odigrati nešto u napadu", zaključio je Alegri.

Bonus video: