Gvardiola: Mesi je najbolji fudbaler svih vremena

"Presrećan sam što sam gledao Mesija na najvećem mogućem nivou, a privilegija živjeti i baviti se fudbalom u njegovo vrijeme. Mislim da je njegova igra nešto što se ne može ponoviti", kaže trener Bajerna
6 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2015. 16:05h

Barselona je sinoć rutinski izborila prolaz u finale, a Bajern se dostojanstveno, pobjedom 3:2, oprostio od Lige šampiona.

Trener Bavaraca Pep Gvardiola nakon utakmice potpuno je otvorio dušu i proglasio Lea Mesija najboljim igračem svih vremena.

"Presrećan sam što sam gledao Mesija na najvećem mogućem nivou, a privilegija živjeti i baviti se fudbalom u njegovo vrijeme. Mislim da je njegova igra nešto što se ne može ponoviti. Tako je jak, tako je brz, tako je vješt. Čast mi je što sam ga trenirao i zahvalan za sve što je uradio za mene, kao trenera".

Gvardiola je Mesija trenirao od 2008. do 2012. godine i mnogo uradio da Argentinac postane igrač kakav je sada.

O tome govore i brojke - do Gvardiolinog dolaska, Mesi je postigao 42 gola na 110 utakmica, a na 219 mečeva u Gvardiolinoj eri upisao je 211 pogodaka.

Ukupno od 2008. godine do danas Mesi je odigrao 367 mečeva i 362 puta se upisao u strijelce.

"Nadam se da će ljubitelji fudbala u Njemačkoj konačno moći da gledaju utakmice španske lige, da će neko otkupiti ta prava, i da će iz nedjelje u nedjelju gledati šta taj momak radi. On je najbolji fudbaler svih vremena. Ne postoji način da se zaustavi. Samo ako ne dobije loptu, a kad god je dobije – takav talenat je nemoguće ukrotiti", kazao je Gvardiola.

Ljubitelji fudbala u Njemačkoj gledaće Mesija već 6. juna - uživo ili preko TV ekrana, u finalnoj utakmici Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Barselona protiv - Juventusa ili Reala?

Bonus video: