Tanjević: Želim da u Pljevlja dovedem Evropu

"Pokušaću da Rudar izvedem iz granica lokalnog, Crne Gore i da ga stavim na mapu evropskih klubova, koji će imati saradnju sa klubovima u regionu, ali i šire", rekao je Tanjević agenciji MINA
95 pregleda 7 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.05.2015. 14:20h

Novoizabrani predsjednik fudbalskog kluba Rudar iz Pljevalja Bojan Tanjević rekao je da mu je cilj da klub izvede iz lokalnih granica i da ga stavi na mapu evropskih klubova.

Tanjević je rekao da je počastvovan i da mu je privilegija što je dobio mogućnost da pomogne klubu i gradu odakle su njegovi.

On je kazao da je sa velikim ambicijama došao u klub koji je natrofejniji u Crnoj Gori i koji je na pragu nove titule, što je, kako je rekao, sa jedne strane lijepo, a sa druge obaveza i opterećenje

"Pokušaću da uz ono što sam radio u svom poslu, košarci prije svega, a i u fudbalu poslednje vrijeme, uz kontakte koje imam, Rudar izvedem iz granica lokalnog, Crne Gore i da ga stavim na mapu evropskih klubova, koji će imati saradnju sa klubovima u regionu, ali i šire", rekao je Tanjević agenciji MINA.

On je kazao da planira da u Rudar dolaze mladi igrači, ne samo iz Crne Gore, već sa strane, da se tu afirmišu i idu dalje i naprave značajniju karijeru.

Tanjević je rekao da je Rudar svim igračima koji su nosili dres tog kluba ostao u dobrom sjećanju.

"Daću sve od sebe da se klub marketinški uzdigne Da se napravi biznis plan, i da se nekome ko je zainteresovan za ulaganje da razlog da uloži u Rudar, a ne na neku drugu stranu", objasnio je Tanjević.

On smatra da Pljevlja kao grad imaju izuzetan potencijal, ne samo privredni.

"Da se od materjalnog dobra iz Pljevalja jedan dio usmjeri na Rudar i njegove aktivnosti, ali ne samo fudbalske već i druge klubove. Sport je u gradu u dosta teškom stanju. Jednim okom gledaću i košarku i daću sve od sebe da im pomognem", poručio je Tanjević.

On je ocijenio da je čudna situacija u Pljevljima koja imaju novu dvoranu koja se slabo koristi, da ima stadion sa pomoćnim terenima, da je kompletna infrastruktura dobra...

"Nemaju bazen, što je nevjerovatno za grad te veličine i kapaciteta. Ima veliki dijapazon mogućnosti da se unaprijedi i da se život Pljevljima učini ljepšim i sadržajnijim i da sport dobije nešto od toga", kazao je Tanjević.

On je bio dugogodišnji sportski agent, 13 godina član jedne od najvećih firmi na svijetu Inter performans iz San Marina, koja zastupa prije svega košarkaše.

Tanjević je objasnio da je ta firma u posljednje vrijeme ušla u partnerstvo sa velikom italijanskom firmom Marćela Lipija, koja radi fudbal.

"Učestvovao sam u karijerama Nemanje Bjelice, Vladimira Štimca, Anđušića, Gagića i kao i velikog broja igrača sa ovih prostora. Moj šef je prvi odveo neamerikanca u NBA. Oni su izvukli Kukoča, Danilovića. Zastupao je naše najbolje igrače 90 godina", kazao je Tanjević.

Bonus video: