Bez čuda u Minhenu, Barsa u finalu!

Katalonci su nakon 3:0 iz prve utakmice i bravura Lionela Mesija izgubili sa 3:2, ali ovo je poraz koji im ama baš nimalo ne smeta
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2015. 20:51h

Barselona je učinila da revanš u Minhenu bude samo formalnost, da takmičarski traje samo prvih 15 minuta (do gola Nejmara za 1:1) i da gostovanje na "Alijanc areni" odradi praktično pješke.

Katalonci su nakon 3:0 iz prve utakmice i bravura Lionela Mesija izgubili sa 3:2, ali ovo je poraz koji im ama baš nimalo ne smeta.

Barsa je tako u velikom stilu došla do finala u kojem nije bila još od 2011. godine pod komandom upravo Pepa Gvardiole. Posljednja tri meča za titulu Barsa je riješila u svoju korist (2006, 2009. i 2011).

"Ispunili smo cilj i vratili Barsu u vrh evropskog fudbala. Sada je ostala najslađa utakmica za sve nas koju želimo da pobijedimo", rekao je trener Barselone Luis Enrike.

"Horor" odbrana Bavaraca

Bajern nije mogao ništa. Jednostavno, na "Nou Kampu" je izgubio puno, ušao u drugu utakmicu znajući da jedna greška odbrane rješava sve u polufinalu.

A tih grešaka je i večeras bilo previše. Kod oba pogotka Nejmara loše je postavljena ofsajd zamka, pa je Brazilac matirao Manuela Nojera prvi put iz peterca, a drugi malo teže kada ga je probio na prvoj stativi...

U obje situacije Luis Suares je bio "tihi" asistent, čovjek koji radi za ekipu, a kao nagradu je dobio izmjenu na poluvremenu kada je Enrike na teren poslao Pedra Rodrigesa.

"Izjednačujući gol Nejmara nam je vratio sigurnost i došao je u pravom trenutku. Znali smo da će Bajern krenuti na sve ili ništa, ali smo znali da reagujemo. U nastavku nas je savladao umor, što je i normalno", istakao je Enrike.

Gvardiola je uzalud aplaudirao svojoj ekipi i kod 1:2 i kasnije kod 2:2 i 3:2 (kada su Robert Levandovski i Tomas Miler majstorijama preokrenuli). Ako je tražio reakciju - njegova ekipa je pokazala.

Ali, Bavarcima i navijačima nakon ovog polufinala ostaje jednako gorak ukus kao i prošle godine. Real Madrid je tada u dva meča slavio sa ukupno 5:0, Barsa sada sa 5:3 i eliminacija s takvim rezultatima sama po sebi govori sve. Pep nije došao u Bavarsku da gubi na takav način...

"Čestitam Barseloni, pokazala je više i zaslužila da prođe. Mi smo imali dobre momente, ali teško je bilo vratiti se poslije prve utakmice. Želim Barsi da osvoji Ligu šampiona, jer Primeru već praktično jeste", kazao je Gvardiola.

Svijet čeka "el klasiko"

Svijet priželjkuje da gleda "el klasiko" u finalu u Berlinu, navijačima Juventusa se ta ideja nikako ne dopada.

Kako god, sve će se znati sjutra veče nakon dvoboja Reala i Juvea u Madridu.

"Koga želim u finalu? Neka pobijedi bolji, svejedno mi je da li će to biti Real ili Juventus", istakao je Enrike.

Bonus video: