Barsa u Minhenu čekira kartu za Berlin

"Protiv Porta smo jurili poslije poraza od 3:1. Ali, ovo je nešto sasvim drugačije. Barselona je, ipak, najbolja ekipa na svijetu u posljednjih 15 godina", kazao je Gvardiola
3 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta-AP
Barselona, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.05.2015. 10:34h

Furiozan finiš prve utakmice (završena 3:0) u kojem je svoj šou imao Lionel Mesi vjerovatno je usmjerio polufinale između Barselone i Bajerna, pa je večeras potrebno da se dogodi čudo da Bavarci ožive dvomeč i sačuvaju nadu da na kraju mogu da stignu do Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje će se odlučivati o tituli.

Danima unazad trajala je debata o tome da li je Pep Gvardiola ispao naivan (ili bolje reći tvrdoglav) kada je odlučio da se na „Nou kampu” Barsi suprotstavi oružjem koje joj je baš on „poklonio” 2008. godine.

Ipak, to je „Gvardiola-stil”, tiki-taka (njime i pobjeđuje i gubi), Bajern ga je uglavnom dobro sprovodio u prvom meču i njegova igra je imala smisao sve do tog 77. minuta kada je Huan Bernat iskočio iz sistema i krenuo da dribla na 30 metara od svog gola. Mesi je potom pogodio i načeo Manuela Nojera... Sve ostalo je već prepričano...

Gvardiola: Barsa najbolji tim u posljednjih 15 godina

Čini se da ni sam Gvardiola ne vjeruje u „remontadu” protiv Barse.

"Na nama je da igramo svoju igru, uradimo apsolutno sve što je do nas i da vidimo gdje će nas to dovesti. Vjerovatno svi misle da ćemo napadati i napadati, ali prvo moramo da se odbranimo. U svakom slučaju, moramo u oba pravca da pokažemo više od Barse", rekao je Gvardiola.

A da li je čudo stvarno moguće? Ako iko može da ga režira to je Bajern sa svojim karakterom.

"Protiv Porta smo jurili poslije poraza od 3:1. Ali, ovo je nešto sasvim drugačije. Barselona je, ipak, najbolja ekipa na svijetu u posljednjih 15 godina", dodao je Gvardiola i nastavio:

¨Biti najbolji trener na planeti je obično sr... Sve što imam od trofeja osvojio sam zato što sam imao velike igrače u ekipi. Barsa je i sada pod komandom Luisa Enrikea odlična, ima najbolji kontranapad na svijetu", istakao je trener Bajerna.

Gvardiola je u međuvremenu pretrpio javne kritike i od počasnog predsjednika Franca Bekenbauera. Sve u svemu, prošla sedmica je bila kritična u Minhenu, jer je Bajern poražen i od Augsburga u prvenstvu.

Barsina serija bez kraja

Od remija sa Seviljom u Primeri početkom aprila (2:2), Barselona je nanizala osam pobjeda u Primeri i Ligi šampiona. U toj seriji postigla je 28 golova, a primila samo jedan, i to onaj u Parizu od PSŽ-a u prvom meču četvrtfinala.

I to je podatak koji jasno govori da je potreban neviđeni „blekaut” u igri Katalonaca večeras da bi prokockali plasman u finale.

"Ostvarili smo veliku pobjedu u prvom meču, ali to ne mijenja naš pristup revanšu. Šta želim? Prije svega, da prođemo u finale. Onda da to bude u velikom stilu, da ne gledamo rezultat. Polufinale Lige šampiona ne dozvoljava nikakvo opuštanje. Protivnik je ozbiljan, spreman da uradi sve da se spase eliminacije", rekao je Enrike.

Po njemu, ovaj revanš je pravi test za Barsu.

"Vidjećemo da li smo dostojni finala. Želim da vidim kako ćemo se nositi sa pritiskom koji će Bajern nametnuti", istakao je trener Katalonaca.

Bonus video: