Murinjov "dragi neprijatelj" zaustavio Čelzi, Siti pregazio KPR

Upravo je Džerard donio bod "redsima" pogotkom glavom u 44. minutu i tako odgovorio na gol Džona Terija (takođe glavom na samom startu utakmice)
51 pregleda 0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2015. 17:15h

"Dragi neprijatelj me je odbio tri puta", rekao je Žoze Murinjo misleći na Stivena Džerarda u najavi utakmice Čelzi - Liverpul.

A sada može da kaže i da mu je isti taj "neprijatelj" djelimično pokvario šampionsko slavlje u Londonu - Čelzi i Liverpul su odigrali neriješeno na "STamfordu" (1:1).

Upravo je Džerard donio bod "redsima" pogotkom glavom u 44. minutu i tako odgovorio na gol Džona Terija (takođe glavom na samom startu utakmice).

Murinjova izjava o Džerardu, koja je svakako izrečena u prijateljskom tonu, imala je uticaj i na navijače "plavaca" koji su iskazali veliko poštovanje prema legendi Liverpula. Kada je Stivi Dži izlazio iz igre u 79. minutu domaći navijači su ga ispratili aplauzom.

"Navijači Čelzija su mi iskazali poštovanje na nekoliko sekundi, ali sam godinama bio na njihovom udaru. Mnogo mi je važnija podrška navijača Liverpula, oni su uz mene od prvog dana", rekao je Džerard, a onda pomenuo odnos sa Murinjom:

"Jako ga poštujem. Za mene je najbolji trener na svijetu. Mogao sam da potpišem za njega u nekoliko navrata. I bih, da nisam tako veliki navijač Liverpula. On je razlog zašto sam nekoliko puta bio u dilemi, ali svakog puta je presudila ljubav prema Liverpulu", bio je iskren Džerard.

Džerard na kraju sezone ide iz Liverpula i karijeru će nastaviti u LA Galaksiju.

Mančester siti nije imao problema protiv Kvins Park Rendžersa, koji je porazom na "Etihadu" i matematički ispao iz Premijer lige.

Bilo je čak 6:0 za "građane", a gosti iz Londona su primili prvi gol već u 4. minutu kada je pogodio Serhio Aguero.

Na 2:0 je povisio Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca, a Aguero je u nastavku sjajan dan uljepšao het-trikom.

Do kraja meča su se upisali i Džejms Milner i David Silva. KPR je primio 67 golova u sezoni do sada, što je najgori učinak ovog kluba ikada u elitnom takmičenju.

Aguero se s ova tri gola učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca u Premijer ligi. Argentinac je postigao 25, drugi je Hari Kejn iz Totenhema (20), Dijego Kosta iz Čelzija se upisao 19 puta, Čarli Ostin (KPR) ima 17...

Rezultati

Čelzi - Liverpul 1:1 (Teri 6 - Džerard 44)

Mančester siti - KPR 6:0 (Aguero 4, 50, 65 (penal), Kolarov 32, Milner 70, Silva 87)

Ponedjeljak

Arsenal - Svonsi

Subota

Everton - Sanderlend 0:2

Njukasl - VBA 1:1

Stouk - Totenhem 3:0

Lester - Sautempton 2:0

Hal - Barnli 0:1

Aston Vila - Vest Hem 1:0

Kristal Palas - Mančester j. 1:2

Bonus video: