Gotovo je: Barselona će osvojiti Primeru!

Katalonci su pobijedili Real Sosijedad 2:0 i nakon remija Reala sa Valensijom (2:2) imaju velika četiri boda prednosti, dva kola prije kraja.
14 komentar(a)
Real, Foto: Beta-AP
Real, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.05.2015. 21:36h

Sve je gotovo u Španiji, Barselona će osvojiti titulu, 23. u istoriji, prvu od 2013. godine. Real će i treću sezonu zaredom ostati praznih ruku u Primeri, Karlo Anćeloti će morati još da sačeka, ako uopšte dobije treću šansu...

Očekivalo se da će derbi protiv Atletiko Madrida u gostima naredne nedjelje biti Barselonin „sudnji dan“ u prvenstvu, ali je četi Luisa Enrikea posao olakšao Real, koji je drugu godinu zaredom kod kuće poklekao protiv Valensije - završilo se 2:2, baš kao prije 12 mjeseci, kada se tom rezultatu radovao Atletiko Madrid.

Katalonci su pobijedili Real Sosijedad 2:0 i nakon remija najvećeg rivala imaju velika četiri boda prednosti, dva kola prije kraja.

Za titulu im je dovoljna samo jedna pobjeda - ako ne u Madridu narednog vikenda, onda protiv Deportiva na „Kamp Nou” u posljednjem kolu. Niko na svijetu ne vjeruje da Barselona, ovakva Barselona, može da ispusti takvu šansu.

„Liga je odlučena”, napisala je madridska “Marka”, privržena Realu.

„Adios Real”, objavio je “Mundo Deportivo”, privržen Barseloni.

Real je eliminisan iz Kupa Kralja (Barsa će 30. maja igrati finale sa Atletik Bilbaom), što znači da je revanš polufinala Lige šampiona sa Juventusom u srijedu posljednja i jedina šansa Anćelotija da spasi sezonu. Ako uspije, onda će finale Lige šampiona - vjerovatno protiv Barselone - biti posljednja i jedina šansa.

Valensija je vodila na „Bernabeuu” 2:0 na poluvremenu, golovima Paka Alkasera i Fuega, uz fantastičnu pomoć golmana Alveša, koji je u 45. minutu odbranio penal Kristijanu Ronaldu. Real je izjednačio golovima Pepea i Iska, ali nije mogao do preokreta - remi je ravan porazu...

Barsa je prije toga u nastavku slomila otpor Sosijedada, golovima Nejmara i Pedra, koji je pogodio maestralno, makazicama...

Rezultati:

Barselona - Real Sosijedad 2:0

Nejmar 51, Pedro 86.

Real Madrid - Valensija 2:2

Pepe 56, Isko 84 - Pako 19, Fuego 26.

Bonus video: