Mesi: Ne smijemo da spustimo gard

67 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2015. 14:01h

I pored ubjedljive pobjede od 3:0, junak Barseloninog trijumfa protiv Bajerna Lionel Mesi kaže da je njegov tim imao sreće u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Imali smo sreće da postignemo prvi gol. Poslije su ostali došli brzo i idemo na revanš sa velikom prednošću, što smo i željeli. Njemačka je teško gostovanje i ne smijemo da spustimo gard", rekao je Mesi novinarima poslije meča.

Mesi se osvrnuo na proslavu gola iz 77. minuta kada je udarcem sa ivice kaznenog prostora prvi put na meču savladao do tog trenutka raspoloženog golmana Manuela Nojera.

"Bio sam srećan zbog postignutog gola. Nismo uspijevali da probijemo protivničku odbranu i to je bio važan pogodak za ovaj dvomeč", objasnio je Mesi.

Saki: Mesi je fudbalski genije, kao Maradona

Legendarni trener Milana i reprezentacije Italije Arigo Saki rekao je da je oduševljen partijom Lionela Mesija u polufinalu Lige šampiona protiv Bajerna.

"Nemoguće je markirati takvog igrača. Cio tim i taktika moraju da budu perfektni kako bi ga zaustavili. Imamo prilike da gledamo istinskog fudbalskog genija. On je kao Maradona. Ne postoji niko u fudbalu sa takvim sposobnostima", rekao je Saki za Gazetu delo Sport.

"Prošao je kroz težak period i vratio se u izvanrednoj formi. On je jedinstven i kompletan igrač. Odličan je u egzekuciji, ali zna i da se vrati i pomogne saigračima na sredini terena", dodao je Saki.

Miler: Mislio sam da ne možemo da izgubimo 3:0

Napadač Bajerna Tomas Miler poručio je danas navijačima da ne očekuju čudo u revanš meču polufinala poslije poraza od 3:0 na Nou Kampu.

On je rekao da Bajern ne može da ponovi partiju iz četvrtfinala kada je rezultatom 6:1 eliminisao Porto, nakon poraza u Portugalu od 3:1.

"Ne možete očekivati da se stvari odvijaju kao u revanšu protiv Porta. Bila bi to senzacija kada bismo prošli u finale, ali moramo da dignemo glave, budemo jedinstveni i damo sve od sebe u Minhenu", rekao je Miler za sajt UEFA.

Bajern je imao pozitivan rezultat sve do posljednjih 17 minuta kada je Lionel Mesi sa dva fantastična gola načeo mrežu Bavaraca, a konačan rezultat postavio Nejmar u nadoknadi sudijskog vremena.

"Imam osjećaj da smo u drugom poluvremenu bolje kontrolisali utakmicu. Nije lako igrati na Kamp ou, ali nisam vjerovao da možemo da izgubimo sa 3:0", dodao je Miler.

Revanš utakmica između Bajerna i Barselone igra se 12. maja u Minhenu.

Bonus video: