Od njega nema odbrane: Nestvarni Mesi razmontirao Bajern i odveo Barsu ka finalu

Na kraju - 3:0 za Katalonce, nema nade za Bajern pred revanš u Minhenu narednog utorka! Mesi je sa dva gola i asistencijom razmontirao Bavarce u posljednjih 13 minuta, uz pomoć Nejmara...
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.05.2015. 20:54h

Barselona je u predvorju Berlina, velikog finala Lige šampiona, nakon što je fenomenalni, nestvarni, briljantni Leo Mesi kompletirao jedan svoj lični revanš i još jednom pokazao da mu je cijeli fudbalski svijet pod nogama.

Na kraju - kapitalnih 3:0 za Katalonce, iako je samo 13 minuta prije kraja na velikom semaforu stadiona "Kamp Nou" pisalo - 0:0. Gotovo da nema nade za Bajern pred revanš u Minhenu narednog utorka! Pep Gvardiola je potučen u svojoj Kataloniji, potukao ga je njegov bivši učenik, koji je sa dva gola i asistencijom za Nejmara sam završio posao u utakmici koja se čekala sedmicama...

"Utakmica je bila izjednačena, Bajern je bio sjajan. Ali, mi smo imali Mesija, koji je napravi razliku", opsao Havijer Maskerano, defanzivac Barse, u jednoj rečenici veliki meč u Barseloni.

Igrao se 77. minut, Bajern se osjećao sve komfornije na terenu, meč je putovao ka 0:0 kada je najbolji fudbaler današnjice - za mnoge i najbolji svih vremena - odlučio da preuzme stvar u svoje ruke.

Primio je loptu na 25 metara od gola, pomjerio je ka sredini, a onda odapeo ljevicom - uradio je ono što mu nije uspjelo u finalu Svjetskog prvenstva, savladao je fantastičnog Manuela Nojera.

Samo tri minuta kasnije Argentinac se revanširao još jednom "elfu" iz nikad prežaljene noći Rio de Žaneira, "slomio je kičmu" Botanegu, koji je se stropoštao na travu u padu kakav se rijetko gleda u fudbalu, a zatim elegantno prebacio Nojera za 2:0. Osveta Njemcima bila je potpuna, ali ne, Mesi nije želio da se zaustavi.

U četvrtom minutu sudijske nadoknade, kada je skoro 100 hiljada ljudi bilo na nogama, pjesmom čekalo posljednji zvižduk sudije Ricolija, Aregentinac je provukao loptu za Nejmara, koji je plasirao loptu u mrežu ispod njemačkog golmana za fantastičnih 3:0.

Pep Gvardiola, nekadašnji trener Barselone, dobro je postavio oslabljeni Bajern na širini "Kamp Noua", sve do finiša - na kraju nije imao rješenje za igrača za kojeg je i znao da ga neće imati...

"Mesija ne možete zaustaviti, kada je on u pitanju ne zavisi sve od vas", rekao je Gvardiola pred utakmicu.

I bio je u pravu...

Barselona i Bajern odigrali su fenomenalan meč - da nije bilo Nojera, Barsa je već do poluvremena mogla da postigne tri gola (ziceri Suaresa, Nejmara i Alveša), ali mogao je i Bajern makar jedan, jer je veliku šansu imao Levandovski.

"Bili smo senzacionalni - fantastični u defanzivi, dok smo u napadu strpljivo čekali šansu", kazao je Đerar Pike, defanzivac Barselone.

Kako je odmicao meč, Bajern je bio sve bolji, jer je i Gvardiola odlučio da rizikuje - naredio je visok presing kako bi spiječio posjed Barselone. U tome je i uspio, čak su Bavarci imali loptu više u nogama, ali pored velemajstora kakav je Mesi, u vodu padaju sve formacije i taktičke zamisli.

Bajern je u revanšu četvrtfinala nadoknadio dva gola minusa protiv Porta, sada ga čeka makar dvostruko teži posao.

"Protiv Porta smo pokazali da su čuda moguća, sada je problem što igramo protiv jačeg tima. Ipak, nikad ne reci nikad, moramo da vjerujemo", kazao je Nojer, koji je i u nastavku, istrčavanjem u bekovskom stilu, odbranio zicer Nejmara.

Mesi je, međutim, poništio sve njegove odbrane.

"Nevjerovatno, u drugom poluvremenu smo osjećali da kontrolišemo stvari. Nije lako igrati ovdje, ali nismo zaslužili da izgubimo 3:0. Glavu gore, mi smo Bajern, daćemo sve od sebe u revanšu", kazao je Miler.

Barselona već razmišlja o Berlinu, a Mesi je novinarima, analitičarima, navijačima, dao mnogo tema za priče i analize...

Bonus video: