Savić protiv šampiona, Napoli sa Dnjeprom

Italijani nakon mnogo godina igraju dobro - Juventus je u polufinalu Lige šampiona, a u Ligi Evrope Fiorentini društvo pravi Napoli koji igra sa Dnjeprom
0 komentar(a)
Fiorentina, Foto: Beta-AP
Fiorentina, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.05.2015. 18:04h

Stefana Savića sa Fiorentinom očekuje veoma težak zadatak da izbori povoljan rezultat u Španiji sa Seviljom koja brani titulu pred revanš meč koji se igra nedjelju kasnije u Firenci.

Sevilja je do poraza od Real Madrida minulog vikenda u ligi vezala čak 34 meča u kojoj nije poražena, što dovoljno govori o snazi ekipe Unaja Emerija kada igraju na “Sančes Pichuanu”.

Oba tima se nalaze na petoj poziciji u nacionalnim ligama, ali im je Liga Evrope ipak primarni cilj kroz koju bi mogli da se domognu elitnog klupskog takmičenja.

Italijani nakon mnogo godina igraju dobro - Juventus je u polufinalu Lige šampiona, a u Ligi Evrope Fiorentini društvo pravi Napoli koji igra sa Dnjeprom.

“Ljubičasti” se nadaju da će da proradi Muhamed Salah, pošto je nakon prvih sedam mečeva kada je došao u Fiorentinu pogodio čak šest puta, ali je zato u posljednjih 13 utakmica tresao mrežu samo jednom.

"Veoma važan meč za nas, kao i narod u našem gradu. Optimisti smo. Mislim da možemo do titule ponovo. Ali, ovo je polufinale ne smijemo potcijenjivati nikoga. Favoriti? Nema ih. Završnica je, svi mogu do trofeja jer svi imaju jednake šanse", kazao je defanzivac Andalužana, Timoti Kolocejdžak.

Napoli se nakon ubjedljivog trijumfa ukupnim rezultatom 6:3 protiv Volfsburga u prošloj rundi okreće Dnjepru kojeg trener Italijana ne želi da potcijenjuje.

"Dnjepar je pokazao kvalitet pobjedama protiv Olimpijakosa, Ajaksa i Klub Briža. Ipak, ja imam povjerenja u moje igrače i mislim da imamo dovoljno snage i pameti da uđemo u finale", naveo je trener Napolija, Rafael Benitez.

Sjutra:

Sevilja - Fiorentina (21:05)

Napoli - Dnjepar (21:05)

Bonus video: