Mesi: Nema favorita u polufinalu Lige šampiona

1 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2015. 15:53h

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je danas da u polufinalnom okršaju Lige šampiona protiv Bajern Minhena nema favorita i dodao da "nema šanse" da se ponovi dvomeč ove dvije ekipe iz 2013. godine, kada su Katalonci poraženi ukupnim rezultatom 7:0.

"Ne znam ko je favorit... Zapravo mislim da u ovom okršaju nema favorita. Obje ekipe imaju sjajne igrače, koji su već navikli da igraju ovakve mečeve. Naravno, bitno nam je da načinimo dobar rezultat na svom terenu. Mi svaku utakmicu igramo da pobijedimo i želimo s dobrim rezultatom da odemo na revanš u Minhen", rekao je Mesi.

Trener Bajerna Pep Gvardiola predvodio je Barselonu od 2008. do 2012. godine, a u tom periodu s Kataloncima je osvojio 14 trofeja. Mesi je ocijenio da je najviše napredovao u fudbalu dok mu je Španac bio trener.

"Imali smo sjajna vremena s Gvardiolom dok je bio ovdje. On nas poznaje veoma, veoma dobro. Osvojili smo mnogo trofeja, a i ja sam izuzetno napredovao... Najviše sam napredovao dok je on bio trener.

Sa njim sam uvijek imao fantastičan odnos, ali sada se ni ne čujem sa njim. Vjerujem da će imati lijep prijem od navijača", rekao je Mesi.

Golman Bajern Minhena Manuel Nojer ocijenio je da dvomeč s Barselonom "finale prije finala" i dodaje da su se okolnosti od međusobnih duela prije dvije godine znatno promijenili.

"Naš cilj je da se pojavimo u finalu. Prije dvije godine smo dominirali u mečevima sa Barselonom, ali sada su stvari drugačije. Mnogo smo izjednačeniji timovi. Ovog puta oni nemaju povrijeđenog Mesija, već imaju Mesija koji igra u životnoj formi, a nama nedostaje nekoliko ključnih igrača. Svesni smo da je pred nama težak zadatak, ali sam pun samopouzdanja i vjerujem da imamo šanse", rekao je Nojer.

On je rekao da izuzetno poštuje Argentinca zbog postignutih rezultata u karijeri, ali da će mu na terenu "pokazati ko je gazda".

"On je fantatičan igrač, međutim, veoma je važno da pokažem autoritet kada se sretnemo na terenu. Pokazaću mu ko je gazda. Isto sam uradio i na finalu Svjetskog prvenstva i ispalo je jako dobro.

Pokušaćemo to isto da napravimo i u srijedu uveče. Od vitalnog značaja je da uz poštovanje steknemo i dominaciju na terenu", kazao je Nojer.

Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Barselone i Bajern Minhena igraće se sjutra od 20.45 na stadionu Kamp nou.

Bonus video: