Crnogorac prije Njemca: Miodrag Radulović selektor Libana

Radulović u konkurenciji Njemca Tomasa Heslera dobio posao koji je do sada imao Italijan Đuzepe Đanini
3 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Http://www.the-afc.com/
Miodrag Radulović, Foto: Http://www.the-afc.com/
Ažurirano: 05.05.2015. 13:13h

Samo nekoliko sedmica nakon što je produžio ugovor sa kuvajtskom Al Džahrom, Miodrag Radulović mijenja posao - crnogorski trener imenovan je danas za novog selektora Libana.

Radulović stiže na klupu azijske selekcije umjesto Italijana Đuzepea Đaninija, legendarne desetke Rome, koji je vodio "cerade" od 2013. godine.

Protivkandidat za mjesto selektora Libana bio mu je još jedan legendarni fudbaler - Njemac Tomas Hesler, svjetski šampion sa "elfom" 1990. godine na Mundijalu u Italiji.

Radulović je tek drugi crnogorski trener koji trenutno vodi jednu nacionalnu selekciju. Prvi je, naravno, Branko Brnović, selektor Crne Gore.

Liban je mala arapska država u zapadnoj Aziji, sa prijestonicom Bejrutom.

Fudbalska reprezentacija je trenutno 144. na listi Fife, a najbolji plasman u istoriji zabilježila je 1998, kada je bila 85. na svijetu.

Iste godine Liban je jedini put do sada učestvovao na Kupu Azije, takmičenju analognom Evropskom prvenstvu, kada je eliminisan u drugoj rundi.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu Liban se probio do četvrte runde, ali je završio na posljednjem svoje grupe, iza Irana, Južne Koreje, Uzbekistana i Katara.

Bonus video: