Efenberg: Gvardiola mora da igra ofanzivnije i da osvoji Ligu šampiona

“Nisam ljubitelj emotivnog i agresivnog vođenja na utakmicama. Trener mora da ima povjerenja u igrače koje je prethodnih dana pripremao za meč”, rekao je Efenberg za “Kiker”
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2015. 14:37h

Nekadašnji kapiten Bajerna Štefan Efenberg kritikovao je trenera Pepa Gvardiolu zbog načina na koji vodi ekipu i poručio da se nalazi pod velikim pritiskom jer mora da osvoji Ligu šampiona.

“Nisam ljubitelj emotivnog i agresivnog vođenja na utakmicama. Trener mora da ima povjerenja u igrače koje je prethodnih dana pripremao za meč. Pored svega toga, Gvardiola je često u svađi sa pomoćnim sudijama, što dodatno povećava pritisak na njega i fudbalere”, rekao je Efenberg za “Kiker”.

On je dodao da nije prihvatljivo to što je španski trener prenio Barselonin stil u Minhen.

“Bajern uvijek ima posjed lopte od 65 do 70 odsto, ali mora da bude još ofanzivniji. Njegovu taktiku je prošle godine pročitao Karlo Anćeloti, što oslikava rezultat u polufinalu Lige šampiona”, aludirao je nekadašnji vezista na ukupnih 0:5 u polufinalu.

Efenberg je u dva navrata igrao za Bajern, od 1990. do 1992. i od 1998. do 2002. godine, a u Bundes ligi je odigrao 160 utakmica i postigao 35 golova.

Sa minhenskim klubom je kao kapiten 2001. podigao trofej u Ligi šampiona, a osvojio je tri titule prvaka, Kup i Liga kup Njemačke, nacionalni Superkup i Interkontinentalni kup.

Bonus video: