Venger: Anri je plaćen da priča takve stvari

Najbolji strijelac u istoriji Arsenala je nedavno rekao da je nemoguće osvojiti titulu sa Žiruom kao napadačem, a Venger mu je oštro odgovorio
1 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2015. 10:29h

Nedavno je najbolji strijelac u istoriji Arsenala Tjeri Anri kritikovao je svoj bivši klub, poručivši da „Arsenal ne može da se nada osvajanju trofeja sve dok u srcu napada forsira Olivijea Žirua”.

„Žiru radi sjajan posao, ali osvojiti ligu sa njim? Pa to je nemoguće”, kazao je Anri poslije meča sa Čelzijem.

Međutim, menadžer tima sa „Emirata”, Arsen Venger se ne slaže sa svojim bivšim učenikom.

„Ako mene pitate, rekao bih da Tjeri nije u pravu i da griješi. On je plaćen da priča takve stvari, pošto je sad novinar. Svi znamo sistem na koji funkcionišu moderni mediji, naročito TV. Znam kako tamo stvari funkcionišu. Tjeraju te da pričaš kontroverzne stvari zato što na taj način zarađuju mnogo novca”, kazao je Venger.

„Ja mogu da prihvatim nečije mišljenje, ali komentari za Žirua su bili previše pogrešni. Pogotovo zbog toga što sam čuo ranije da se iste stvari pričaju oko Nikole Anelke, Tjerija Anrija i Robina van Persija. A svi oni su prvoklasni igrači”, dodao je francuski stručnjak.

Čelzi je ovog vikenda ovjerio titulu u Premijer ligi pobjedom nad Kristal Palasom, ali Venger vjeruje da je Arsenal pokazao napredak i da naredne sezone može više i poručuje da se neće previše rasipati, za razliku od konkurenata.

„Sve to oko trošenja na tržištu je pravo pitanje. Kupuju se igrači sumnjivog kvaliteta. Koliko će ko da potroši? Očekujem da će Mančester siti da odgovori na sve transfere. Takođe i Mančester juanjted. Liverpul takođe”.

„Nama pojačanja nisu previše potrebna. Imamo jak tim, uz mlade igrače koji čekaju red. Naša lista kvalitetnih igrača je dugačka, moraćemo da je skratimo. Imamo Lukasa Podolskog koji nije u klubu, Džoela Kembela, a Jaja Sanogo se takođe vraća”, aludirao je Venger da će radije prodavati nego kupovati narednog ljeta.

Bonus video: