Boki džokeri donijeli pobjedu u „superklasiku“

Kristijan Pavon i Pablo Peres su golovima u 84. i 86. minutu razgalili navijače na „Bombonjeri“ i donijeli trijumf Boki juniors nad River Platom (2:0)
0 komentar(a)
Boka juniors River Plata, Foto: Reuters
Boka juniors River Plata, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2015. 08:51h

Najvatreniji derbi na svijetu riješili su rezervisti - Kristijan Pavon i Pablo Peres su golovima u 84. i 86. minutu razgalili navijače na „Bombonjeri“ i donijeli trijumf Boki juniors nad River Platom (2:0) u 194. prvenstvenom „superklasiku“.

Iako do samog finiša nije bilo golova, šanse su se ređale kao na traci. Najbliži golu su bili bivši igrač Fiorentine, Espanjola, Rome, Sautemptona i Intera Pablo Osvaldo, koji je zatresao stativu Rivera, dok je krilo gostiju Karlos Sančes uzdrmao prečku.

„Ovo je najljepša stvar koja mi se dogodila otkada sam stigao u Boku“, blistao je od sreće Pavon.

Jedan od heroja pobjede je i trener Boke Rodolfo Aruabarena, koji je osjetio koga bi trebalo da uvede. Doduše, priznao je da je za prvi gol zaslužno i to što je tinejdžer odlučio da ne ispoštuje njegov zahtjev. Nije mu zamjerio...

„Pavon je postigao gol sa suprotnog krila od onog na kojem sam mu rekao da bude. To pokazuje inteligenciju i osjećaj igrača“, naglasio je Aruabarena.

Boka je nakon 11 kola prvenstva sa čak 30 ekipa prva na tabeli sa 27 bodova, ispred Rivera i San Lorenca, koji imaju po 24.

Bonus video: