Juve šampion Italije!

"Stara dama" je do novog Skudeta stigla pobjedom u Đenovi nad Sampdorijom, a jedini gol dao je Arturo Vidal u 32. minutu kada je glavom matirao Emilijana Vivijana
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2015. 20:49h

Četiri kola prije kraja Serije A Juventus je matematički obezbijedio titulu šampiona, četvrtu zaredom i ukupno 31. u klupskoj istoriji.

"Stara dama" je do novog Skudeta stigla pobjedom u Đenovi nad Sampdorijom, a jedini gol dao je Arturo Vidal u 32. minutu kada je glavom matirao Emilijana Vivijana.

Jednostavno najbolji - to je već godinama u Italiji Juve, pa se ništa nije promijenilo ni ove sezone kada je na klupu sjeo Masimilijano Alegri, nakon što je prethodne tri titule osvojio Antonio Konte, sadašnji selektor Italije.

Alegriju je ovo drugi trofej, pošto ima Skudeto i sa Milanom.

"Nije bilo lako u početku, jer dobitna kombinacija ne treba da se mijenja. Ali, nakon tri godine, ekipi je i trebao novi izazov i pronašla ga je. Mislim da smo došli do Skudeta na poseban način, da smo imali i igru i rezultate, rekao je Alegri, toliko osporavani (reklo bi se ne baš i opravdano) trener Juventusa.

Za navijače Juvea ovo je u suštini 33. titula, jer nikako ne žele da priznaju aferu Kalćopoli koja im je 2006. godine uzela dva trofeja...

Alegrija ne dijeli mnogo od sna koji se zove "tripleta". Jer, torinski velikan je i dalje u igri da osvoji i preostala dva takmičenja - u Kupu Italije će igrati u finalu protiv Lacija, a u Ligi šampiona ga čeka dvomeč sa Real Madridom u polufinalu.

"Nismo rekli posljednju riječ. Ova ekipa može da igra još bolje, pogotovo se to odnosi na evropska takmičenja", dodao je bivši trener Milana i Kaljarija.

Sampdorija je u krizi, jer nije pobijedila već šest mečeva (po tri poraza i remija), pa je sada dodatno zakomplikovala poziciju koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Tim Siniše Mihajlovića na 5. mjestu ima 51 bod, jedan više od Đenove, dva od Fiorentine, a tri od Intera i Torina. Svi pratioci Sampdorije imaju utakmicu manje.

Rezultati

Sasuolo - Palermo 0:0

Sampdorija - Juventus 0:1 (Vidal 32)

Nedjelja: Roma - Đenova, Inter - Kjevo, Fiorentina - Ćezena, Atalanta - Lacio, Napoli - Milan.

Ponedjeljak: Kaljari - Parma.

Srijeda: Torino - Empoli.

Bonus video: