Flanagan odsustvuje šest do devet mjeseci

0 komentar(a)
Džon Flanagan, Foto: Reuters
Džon Flanagan, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2015. 13:09h

Trener Liverpula Brendan Rodžers potvrdio je da će defanzivac Džon Flanagan odsustvovati s terena šest do devet mjeseci zbog operacije koljena.

Flanagan je prošle sezone odigrao 23 prvenstvene utakmice, ali u ovoj sezoni nije igrao zbog problema s koljenom. On je prošlog septembra operisao lijevo koljeno i u martu se priključio treninzima ekipe.

"Flanagan je prošle nedjelje trenirao nekoliko dana i izgledalo je dobro. Pitao sam ljekare da li može da se učini nešto drugo umjesto operacije, ali za njega i njegovu karijeru bilo je potrebno obaviti zahvat. Sada je to obavljeno i odsustvovaće sa terena između šest do devet meseci", rekao je Rodžers, prenijeli su britanski mediji.

Rodžers je dodao da je Flanagan važan igrač za ekipu i da se nada da će se 22-godišnji odbrambeni fudbaler na teren vratiti jači.

"Mislim da ga niko nije pomenuo ove sezone, pošto ljudi gledaju golove i one koji dolaze i odlaze, ali mnogo nam je nedostajao. Kada je u drugom dijelu prošle sezone ušao u tim bio je bez sumnje najbolji bek u ligi", rekao je Rodžers.

Flanagan je prošao omladinsku školu Liverpula, za prvi tim debitovao je 2011. godine i odigrao ukupno 42 utakmice i postigao jedan gol.

Rodžers je naveo da se klub konsultuje sa specijalistima iz SAD oko problema s povredama Danijela Staridža.

Trener "crvenih" dodao je da će se poslije povreda Lukas Leiva i Alberto Moreno vratiti u tim za subotnju utakmicu protiv Kvins Park

Rendžersa na Enfildu, ali da ne može da računa na Marija Balotelija zbog povrede stopala i Mamadua Sakoa zbog problema s tetivom.

Bonus video: