Murinjo: Sitiju je trebalo oduzeti bodove zbog kršenja finansijskog fer-pleja

2 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.05.2015. 10:30h

Trener fudbalera Čelzija Žoze Murinjo izjavio je danas da nije pošteno što Mančester sitiju nisu oduzeti bodovi zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja (FFP).

Mančester siti je prošle godine kažnjen sa 49 miliona funti zbog kršenja pravila FFP, prema kome klubovi ne smiju da troše više nego što zarade.

Murinjo je ocijenio da bi od novčanih kazni efikasnije bilo oduzimanje bodova klubovima.

"Nije fer kada Mančester siti plati 50 miliona kazne zbog kršenja pravila FFP. To pravilo bi trebalo da se poštuje, a prekrišioci da se kazne oduzimanjem bodova", rekao je Murinjo za Dejli Mejl.

"Naš vlasnik Roman Abramovič želi da poštuje pravila FFP jer ne želi da uđe u dinamiku plaćanja novčanih kazni", dodao je portugalski trener.

Murinjo je naveo da pravila FFP koriste klubovima kao što su Real Madrid, Barselona i Bajern iz Minhena.

"Oni imaju veliku bazu navijača, samim tim i velike prihode od prodaje robe sa klupskim obilježjima, ali i od sponzorskih ugovora. Čelzi, na primer, odbija da plaća kazne. Živimo sa onim što proizvodimo i drago mi je zbog toga. To nas tjera da budemo bolji i da bolje upravljamo našim resursima", rekao je Murinjo.

"Takođe, to nas tjera da više razmišljamo. Moramo da prodajemo da bismo mogli da kupujemo i zbog toga moramo da budemo svjesni šta prodajemo i šta kupujemo", dodao je Murinjo.

Čelzi je na korak od osvajanja šampionske titule u Premijer ligi, ima 13 bodova prednosti nad Mančester sitijem i ako u nedjelju pobijedi Kristal Palas postaće prvak.

Bonus video: