Šampionski test za Rudar u prijestonici

Pljevljaci pet kola prije kraja imaju šest bodova više od Sutjeske, koja dočekuje Mladost. Budućnost sa Beranama
0 komentar(a)
Rudar - Mornar, Foto: Vesko Belojević
Rudar - Mornar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.05.2015. 10:14h

Pet kola prije kraja crnogorskog šampionata Rudar ima šest bodova više od Sutjeske. Reklo bi se da je to sasvim dovoljna zaliha za miran finiš, a ako Pljevljaci u subotu prebrode i gostovanje Lovćenu biće za korak bliže cilju...

Nikšićani, s duge strane, dočekuju Mladost, sastav koji ih je nedavno eliminisao iz polufinala Kupa nakon što je u oba meča slavio sa po 2:0.

U Rudaru sigurni: Ako smo pravi, slavićemo na Cetinju

Bodovna prednost na tabeli se povećala, ali nema opuštanja u pljevaljskom prvoligašu. Cilj je trijumfalno proći kroz prijestonicu, a onda na miru sačekati idući vikend i derbi odluke sa Sutjeskom.

Naravno, niko ne očekuje lak zadatak na Obilića poljani, ali lider ima i znanje i kvalitet, pa i obavezu da ga riješi kako treba i time načini još jedan krupan korak ka drugoj tituli šampiona države.

Razlog više za optimizam je i odlična forma, kao i činjenica da su osim „požutjelog” Mijuškovića, svi ostali prvotimci na raspolaganju stručnom štabu.

"Lovćen nije nimalo naivan rival, iako smo ih, ne računajući Kup, lako pobjeđivali ove sezone. Oni su, međutim, sada apsolutno rasterećeni i bez rezultatskog imperativa, što bi moglo da nam stvori određene probleme. Ali, ako smo pravi, a jesmo, do izražaja će doći naši aduti, za koje većina protivnika bar do sada nije imala rješenje. U svakom slučaju, spremili smo se i psihički i fizički za zahtjevnu utakmicu, a zaista vjerujem da ćemo nakon nje sa terena izaći potpuno zadovoljni", optimista je mladi napadač Marko Vuković, kojem trener Mirko Marić sve češće ukazuje povjerenje.

Nenezić: Mladost je veliki konkurent

Sutjeska je napravila korak unazad u borbi za titulu remijem protiv Budućnosti u Podgorici, ali šampion se ne predaje tako lako.

"Ekipu Mladosti doživljavamo kao velikog konkurenta u prvenstvenoj trci. Sigurno je riječ o kvalitetnoj ekipi. U Kupu smo se uvjerili koliko je jaka, jer smo u ta dva meča primili čak četiri pogotka. Možda je baš ovaj meč prilika da se odužimo protivniku. Dakle, idemo na tri boda i to ne važi samo za ovaj susret, već za svaku utakmicu do kraja šampionata, bez obzira na to da li gubimo trku s Pljevljacima ili ne", kazao je trener Sutjeske Brajan Nenezić.

Zeta nastavlja borbu za opstanak, a nakon dvije vezane pobjede gostuje Petrovcu, dok njen najveći rival Mornar igra u Baru sa Bokeljom.

Raspored

Budućnost - Berane 16.30

Sutjeska - Mladost 16.30

Lovćen - Rudar 16.30

Grbalj - Mogren 16.30

Petrovac - Zeta 16.30

Mornar - Bokelj 16.30

Bonus video: