Brus: Hal ima izuzetne šanse za opstanak u Premijer ligi

0 komentar(a)
Stiv Brus, Foto: Beta/AP
Stiv Brus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2015. 11:35h

Trener fudbalera Hala Stiv Brus rekao je da njegova ekipa ima "izuzetne" šanse za opstanak u Premijer ligi, ali da još nije završila posao.

Hal je sinoć pobijedio Liverpull sa 1:0 golom Majkla Dosona i otišao na četiri boda od zone ispadanja.

"Još imamo posla, mislim da 34 boda nisu dovoljna za opstanak. Pružili smo sebi izvanrednu priliku, ali samo to. Ne želim da umanjujem pobjedu protiv Liverpula, ali moram da podsjetim igrače da nisu završili posao", rekao je Brus, prenijeli su britanski mediji.

Poslije 34 kola Hal zauzima 15. mjesto na tabeli sa 34 boda, a deli ga osam bodova od posljednjeg Barnlija. Liverpul je ostao peti na tabeli sa 58 bodova i gotovo sigurno neće izboriti plasman u Ligu šampiona.

Brus je nedavno izjavio da će većem dijelu ekipe plate biti smanjene za 40-50 odsto ako klub ispadne u drugu ligu - Čempionšip. U poslednje dve utakmice Hal je ostvario obje pobjede, protiv Kristal Palasa (2:0) i Liverpula (1:0), a tri od preostale četiri utakmice igraće kao domaćin.

"Nijedan protivnik u Premijer ligi nije lak, ali prednost domaćeg terena je značajna. Moramo da pružimo najbolje što možemo protiv Arsenala", rekao je Brus.

Poslije Arsenala Hal će igrati protiv Barnlija, Totenhema na gostovanju i Mančester junajteda u posljednjem kolu.

Bonus video: