Glavni grad uskoro mijenja upravu

"Glavni grad će kao većinski vlasnik na prvoj narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada predložiti predstavnike u novoj Skupštini akcionara i nakon toga pristupiti konstituisanju Upravnog odbora i menadžmenta kluba", stoji u saopštenju
82 pregleda 1 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2015. 17:45h

Poslije svih dešavanja i lomova u Upravi Fudbalskog kluba Budućnost, oglasio se i većinski vlasnik kluba - Opština Podgorica. U saopštenju dostavljenom medijima se kaže:

"Uprava Glavnog grada je informisana o problemima u akcionarskom društvu "Budućnost" i prema svim dešavanjima u klubu se odnosi na odgovoran način i u okviru svojih nadležnosti preduzima adekvatne mjere kako bi doprinijela rješavanju aktuelnih problema. Problemi nastali u bilo kom segmentu funkcionisanja kluba svakako ne utiču stimulativno na igrački kadar da ostvaruje željene rezultate.

Gradska uprava se ni u jednom trenutku nije miješala u stručnu i profesionalnu dimenziju funkcionisanja kluba. Po Statutu to pravo pripada upravi kluba, menadžmentu i stručnom štabu, koji samostalno odlučuju o organizaciji i takmičenju.

Pored toga, sve vrijeme unazad nije izostala podrška Glavnog grada niti u jednom segmentu.

Kako bi FK Budućnost mogao u narednom periodu normalno da funkcioniše i postiže dobre rezultate, i na sportskom i finansijskom planu, gradska uprava smatra da je nedopustivo da se ovakvi i slični problemi dešavaju, posebno polazeći od činjenice da je to klub koji je organizovan u skladu sa Zakonom o sportu kao privredno društvo i da ima najbolje uslove za rad, kao i dobru finansijsku potporu i u Gradu i u drugim privrednim subjektima.

Glavni grad će kao većinski vlasnik na prvoj narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada predložiti predstavnike u novoj Skupštini akcionara i nakon toga pristupiti konstituisanju Upravnog odbora i menadžmenta kluba, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, a sve u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za ostvarivanje najboljih sportskih rezultata kluba.

Vjerujemo da nastala situacija neće ugroziti sportske ambicije igrača FK Budućnost već da će, saglasno njihovim nespornim sportskim kvalitetima ostvariti dobar plasmana u Prvoj fudbalskoj ligi Crne Gore", između ostalog stoji u saopštenju Glavnog grada.

Naredna Skupština Glavnog grada još nije zakazana.

Bonus video: