Benites vratio De Laurentisovo povjerenje?

Vlasnik i trener Napolija imali sastanak. Malo ko vjeruje da su se sreli da razgovaraju o odlasku Španca. Najbliže istini je, kako prenosi "Tutomerkatoveb", da su ovim sastankom počeli razgovori o nastavku saradnje
0 komentar(a)
Rafael Benites, Foto: Reuters
Rafael Benites, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2015. 20:01h

Napoli na kraju sezone možda i ne promijeni trenera, iako je do prije nekoliko dana izgledalo da je odlazak Rafaela Benitesa siguran.

Ali, obrt je moguć, navode italijanski mediji i kao potvrdu donese informaciju da su Benites i vlasnik kluba Aurelio de Laurentis viđeni na sastanku.

Tema sastanka nije poznata, ali malo ko vjeruje da su se sreli da razgovaraju o odlasku Španca. Najbliže istini je, kako prenosi "Tutomerkatoveb", da su ovim sastankom počeli razgovori o nastavku saradnje.

Napoli u posljednjih nekoliko mečeva igra fenomenalno. Deklasirao je Volfsburg u Ligi Evrope i plasirao se u polufinale tog takmičenja (gdje ga čeka dvomeč sa Dnjeprom), sve bolje igra i u prvenstvu i na samo dva boda je od trećeplasirane Rome, a tri od Lacija na drugom mjestu.

Sastanku je prisustvovao i sportski direktor Rikardo Bigon, pa nije isključeno da je tema razgovora bio i ljetnji prelazni rok.

Kako god, Benites je izgleda korak bliže da ostane trener "azura", iako je prije nekoliko dana objavljeno da će njegovo mjesto zauzeti Siniša Mihajlović.

Bonus video: