Bajernova titula u brojkama

O bavarskoj moći govore i brojke - Bajern je izgubio svega 14 bodova u 30 kola u kojima je upisao 24 pobjede, četiri remija i dva poraza
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2015. 16:54h

Bajern je juče porazom Volfsburga u Menhengladbahu promovisan u šampiona Njemačke, pa je ono što je znao cijeli svijet mjesecima unazad ozvaničeno četiri kola prije kraja Bundes lige.

Bavarci su dominantni u Njemačkoj (ovo im je 25. titula u istoriji), niko i ne pomišlja da krene u napad na njih, pa je tim Pepa Gvardiole u velikom stilu treću godinu zaredom potrošio tone i tone piva na slavlje Salatare.

O bavarskoj moći govore i brojke - Bajern je izgubio svega 14 bodova u 30 kola u kojima je upisao 24 pobjede, četiri remija i dva poraza.

Dao je ubjedljivo najviše golova (77 naspram Volfsburgovih 63), a primio svega 13. Jedino Borusija, i to ona iz Menhengladbaha može da se pohvali da je u defanzivi tu i tamo blizu šampiona - primila je 22 pogotka.

Bastijanu Švajnštajgeru je ovo osma titula, a sa svojih 30 godina je dostigao visine Olivera Kana i Memeta Šola. I ova dvojica legendarnih igrača velikana iz Minhena imaju isti broj Salatara kao popularni Basti, s tim što je njemu trebalo mnogo manje sezona u nogama da dođe do te brojke. Jednu manje od sve trojice osvojio je sadašnji kapiten Filip Lam.

Švajnštajgeru je ovaj trofej ukupno 22 u dresu Bajerna...

Šta tek reći za Gvardiolu? Čovjeka koji je magnet za trofeje, a ovo mu je ukupno 19. u trenerskoj karijeri koja je počela ne tako davne 2008. godine u Barseloni.

Gvardiola je do sada vodio ekipe na ukupno 348 utakmica. Prosto matematički rečeno: Pep osvaja trofeje na svakih 18 mečeva!

I to možda ne bude sve, jer je Bajern u igri i za preostala dva velika trofeja u sezoni - plasirao se u polufinale Kupa Njemačke i Lige šampiona.

Rasplet u Kupu je već sjutra veče kada u Minhen stiže Borusija iz Dortmunda, a u Evropi Gvardiolu čekaju emotivni i teški dueli sa Barselonom...

Bonus video: