De Laurentis: Italija je zemlja mafije

U posljednjih nekoliko sedmica problemi sa ultrasima potresaju Italiju. U nedjelju, u centru pažnje našli su se huligani Juventusa i Torina nakon pobjede “bikova” (2:1), što je izazvalo reakciju De Laurentisa
54 pregleda 3 komentar(a)
De Laurentis, Foto: Reuters
De Laurentis, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2015. 11:37h

Vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis je ogorčen incidentima koji su se dogodili na torinskom gradskom derbiju između Torina i Juventusa.

U posljednjih nekoliko sedmica problemi sa ultrasima potresaju Italiju. U nedjelju, u centru pažnje našli su se huligani Juventusa i Torina nakon pobjede “bikova” (2:1).

“Jasno je da je kod nas mafijska država. Italija je prijestonica mafije, ovdje obitavaju Kalabreze mafija, Kampora (mafija iz Napolija) i da li je sve to ono što nazivamo lijepom zemljom”, zapitao se De Laurentis.

“Potrebno je da se Anđelo Afano (ministar unutrašnjih poslova) pošteno pogleda u ogledalo. Znam da je on zabrinut zbog svega, ali je on daleko iza svega toga, zato što smo mu svi već zatražili da dodijeli policiji veća ovlašćenja. Problem mora da se riješi kao u Engleskoj. On nije slušao”, istakao je De Laurentis.

Slavni filmski producent, koji ima nevjerovatnu fudbalsku strast, smatra da je problem lako rješiv.

“Ovo nasilje nema nikakvih dodirnih tačaka sa organizovanim grupama. Zbog čega Afano ne uradi nešto? Pa ovo bi osmogodišnje dijete moglo da organizuje. Umorili smo se od skupljanja raznih političkih poena”, poručio je De Laurentis.

Bonus video: