Bekenbauer: Klop bi bio pravo rješenje za Bajern

“Nema dileme, Klop jeste jedna od opcija za Bajern. Pitanje je samo koliko će Gvardiola ostati u Minhenu. Nadam se dugo, ali Klop se mora razmatrati takođe”, rekao je Kajzer Franc
1 komentar(a)
Gvardiola i Klop, Foto: Dfb.de
Gvardiola i Klop, Foto: Dfb.de
Ažurirano: 27.04.2015. 11:00h

Jirgen Klop se sve češće spominje kao potencijalni nasljednik Pepa Gvardiole na klupi Bajerna, a Franc Bekenbauer je dolio dodatno ulje na vatru.

Legenda njemačkog fudbala je poručila da bi odlazeći trener Borusije mogao vrlo lako i uspješno da zamijeni Katalonca.

“Naravno da mogu da zamislim kako Klop sjeda na klupu Bajerna umjesto Gvariole. Siguran sam da bi bio veoma uspješan. Kada sam bio predsjednik, često smo razgovarali o Klopu kao rješenju i ja vjerujem da bi se on savršeno uklopio u sistem”, kazao je Bekenbauer.

Počasni predsjednik Bavaraca je pojasnio zašto razmišlja o jednom od najcjenjenijih trenera na svijetu, ali da se nada ostanku trofejnog stručnjaka.

“Nema dileme, Klop jeste jedna od opcija za Bajern. Pitanje je samo koliko će Gvardiola ostati u Minhenu. Nadam se dugo, ali Klop se mora razmatrati takođe”.

“Ne mogu da zamislim da će Gvardiola otići već 2016. Dopada mu se Minhen. Imao je uspjehe sa ovim klubom i svjestan je da može da ponovi sve to i u budućnosti. Ovdje ima sve što poželi”, dodao je legendarni fudbaler.

Bajern je i teoretski odbranio titulu u Bundes ligi četiri kola prije kraja, a u polufinalu Lige šampiona će igrati sa Barselonom, koju Kajzer Franc izuzetno cijeni.

“Mesi je nosilac igre. Na njemu se zasniva čitava igra Barselone. Ukoliko Bajern bude uspio da ga odsiječe iz igre, onda ima šanse da prođe. Ali, ukoliko zaista želite da imate šansu sa Barsom, onda morate i da imate kompletan tim. Potrebni su nam i Frank Riberi, i David Alba, i Roben”, zaključio je Bekenbauer.

Bonus video: