Remi Budućnosti i Sutjeske po mjeri Rudara

"Neriješen ishod je realan. Sutjeska je bolje kontrolisala loptu, a mi smo bili opasni u kontrama”, riječi su Dragana Radojičića, trenera Podgoričana
59 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
FK Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2015. 17:13h

I organizaciono dezorijentisana, Budućnost se makar nakratko pronašla i spotakla od sebe trenutno jaču Sutjesku, prekinula njen niz od pet pobjeda u prvenstvu i obradovala Rudar - pet kola prije kraja, šampion kaska za liderom (ne)dostižnih šest koraka.

"Izgubili smo dva vrlo vrijedna boda. Međutim, ne predajemo se. Pokušaćemo do kraja prvenstva da sakupimo što više bodova. Na kraju sezone vidjećemo gdje smo i šta smo uradili”, nije spustio glavu po završetku tradicionalnog crnogorskog derbija kapiten nikšićkog tima Jovan Nikolić

A ono što su na stadionu pod Goricom u 90 i kusur minuta fudbalski uradili tradicionalno najjači crnogorski klubovi teško može da dobije prelaznu ocijenu.

Četiri dana nakon što su zaustavljeni u Kupu, rivali su odradili borben, ali prilično nezanimljiv i sadržinski praznjikav meč.

U iščekivanju da se na južnoj tribini pustog stadiona pod Goricom pojave „vojvode“, koje su na derbi kasnile četvrt časa, Goran Vujović je u 3. minutu udarcem sa distance provjerio da li se zagrijao golman Agović.

Bio je to praktično jedini konkretan efekat uvodne ofanzive Nikšićana.

Vremenom je, međutim, Budućnost, ohrabrena od „varvara“, postepeno dolazila do daha, oslobađajući se treme i pritiska protivnika.

Iz svog drugog šuta u okvir gola, „plavi“ su pogodili premiju – Vukčević je sa lijeve strane poslao loptu u šesnaesterac, prvi šut Ilinčića je zaustavio Janjušević, ali je omladinski reprezentativac bio uporan i pored Stijepovića „otpadak“ glavom poslao u mrežu - 38. minut, 1:0, tek drugi pogodak podgoričkog sastava u posljednjih šest mečeva.

Do poluvremena, štetu po goste sanirao je ko drugi do Vujović – u drugom minutu sudijske nadoknade izborio je slobodan udarac na 20 metara od gola, a zatim preciznim i jakim udarcem pogodio ugao u kome se nalazio nemoćni Agović. Sedamnaesta recka prvog golgetera šampionata.

Nastavak je otvorila šansa štopera Sutjeske Ognjenovića, koji je u 53. minutu poslije kornera glavom šutirao pored desne stative.

Obazrivost na obije strane je potom nadvladala želju za trijumfom, a u ravnom ritmu istrošeno je preostalo vrijeme do posljednjeg zvižduka sudije Kaluđerovića...

"Neriješen ishod je realan. Sutjeska je bolje kontrolisala loptu, a mi smo bili opasni u kontrama. Nismo planirali da samo ostanemo neporaženi, nego smo željeli da dobijemo. Imali smo vođstvo, ali smo opet napravili grešku, kojom smo vratili rivala u život”, riječi su Dragana Radojičića, koji je sa nikšićkim „plavo-bijelima“ u prethodne dvije sezone proslavljao titulu, a sada će ih vjerovatno odvojiti od nje

U životu su i dalje trofejne ambicije Sutjeske, ali je vjerovatnije da će se Nikšićani zajedno sa Budućnošću 22. juna naći u žrijebu za Ligu Evrope...

Budućnost - Sutjeska 1:1 (1:1)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1000. Sudija: J. Kaluđerović (Cetinje). Žuti karton: Vukčević (Budućnost). Strijelci: Ilinčić u 38. minutu (Budućnost) i Goran Vujović u 45+3. minutu (Sutjeska).

Budućnost: Agović, Bakrač, Kopitović, Ilinčić (od 82. Gazivoda), Vukčević (od 90. Flavio), Rogošić, Raičković (od 65. Pavićević), Raspopović, Raičević, Hočko, Simović.

Sutjeska: Janjušević, Ognjanović, Stefanović, Božović, Kovačević (od 82. Vučić), Nikolić, Stijepović, Vujović, Šofranac, Lukić, Masato.

Bonus video: