Jokanović vratio Votford u Premijer ligu

Nakon devet godina u nižim rangovima, klub sa "Vikeridž rouda" će konačno biti u eliti, a jedan od heroja je Slaviša Jokanović
1 komentar(a)
Slaviša Jokanović, Foto: Www.watfordfc.com
Slaviša Jokanović, Foto: Www.watfordfc.com
Ažurirano: 25.04.2015. 16:45h

Kolo prije kraja, Votford je ispunio san - "stršljeni" su savladali Brajton u gostima (2:0), a zatim dočekali poraz Midlzbroa i remi Noriča da obezbijede povratak u Premijer ligu.

Nakon devet godina u nižim rangovima, klub sa "Vikeridž rouda" će konačno biti u eliti, a jedan od heroja je Slaviša Jokanović.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac je dobio povjerenje 7. oktobra i stvorio sjajan tim, koji je igrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i sa pet vezanih pobjeda osigurao povratak u društvo najboljih, a samim tim i bonus od 110 miliona funti samo na ime TV prava!

Pobjedu nad Brajtonom su donijeli kapiten Troj Dini 21. golom u sezoni i Čeh Matej Vidra, koji je u 93. minutu postavio konačnih 2:0, svojim 14. pogotkom.

"Stršljeni" u posljednjem kolu dočekuju Šefild venzdi i tada su mogli da sve riješe, ali su se Fulam i Roteram pobrinuli da Jokanovićevi izabranici ne strahuju do samog kraja.

Fulam je golom Rosa Mekormaka u 93. minutu srušio Midlzbro (4:3), dok je Roteram izborio bod protiv Noriča u 86. preko Džordana Boverija (1:1).

Kolo prije kraja, Votford ima 88 bodova, Bornmut (meč manje) i Midlzbro po 84, a Norič 83.

U Premijer ligu direktno idu dva najbolja tima iz ligaškog dijela, dok će se ekipe koje budu od 3. do 6. mjesta u baražu boriti za još jednu vizu za elitu.

Jokanović je, zanimljivo, četvrti menadžer Votforda u ovoj sezoni.

Na klupi je prvo sjedio Italijan Đuzepe Sanino, koji je podnio ostavku 31. avgusta zbog neslaganja sa igračima.

Potom je došao Španac Oskar Garsija, ali se zadržao na klupi samo 27 dana prije nego što je odstupio zbog zdravstvenih problema.

Dva meča je vodio Škot Bili Mekinli, da bi nakon samo dva meča odstupio i dao mjesto Jokanoviću...

Votford, kao i Udineze i Granadu, drži italijanska porodica Poco.

Bonus video: