Barsa moćna u gradskom derbiju, Atletiko lako (video)

Barsa je savladala Espanjol u gostima sa 2:0 i sjutrašnje gostovanje Real Madrida u Vigu čeka sa pet bodova prednosti
2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2015. 18:05h

Barselona ima jednu brigu manje u borbi za titulu prvaka Španije, nakon što je s dnevnog reda skinula i katalonski derbi.

Barsa je savladala Espanjol u gostima sa 2:0 i sjutrašnje gostovanje Real Madrida u Vigu čeka sa pet bodova prednosti.

A kako trenutno igra "blaugrana" tih pet poena više od Reala (naravno, uz utakmicu više) ne djeluju kao mala prednost.

U gradskom derbiju je od prvog minuta bilo jasno šta slijedi, jer je Barsa prvih 15 minuta stvorila tri velike šanse prije nego što je Nejmar u 17. iskoristio sjajnu reakciju Luisa Suaresa koji mu je pustio loptu kroz noge da načne domaćina.

"Moj tim nastavlja da raste. Rekao bih da je prvo poluvrijeme najbolje koje smo odigrali u sezoni, ako se gleda kontrola sredine terena i broj šansi koje smo stvorili. Bili smo dobri i u nastavku, nismo rizikovali, niti imali probleme", rekao je Luis Enrike.

Enrikeovom timu su trebale još dvije šanse da riješi meč, a tri boda je obezbijedio već u 25. Sada je Suares bio asistent, a siguran realizator Lionel Mesi.

Barsa nije poražena već devet utakmica u Primeri, a u toj seriji ima osam pobjeda i remi sa Seviljom.

"Računaju se pobjede. U dobrom smo ritmu i ovo je put koji treba da slijedimo do kraja sezone. Mirni smo na pet bodova razlike. Real u Vigu? Ja kao bivši trener Selte uvijek želim dobar rezultat tog tima", kazao je Enrike.

Posljednji tim koji je savladao Katalonce je Malaga, koja je to uradila na "Nou Kampu" 21. februara. Od tada, Barsa je ostvarila 14 trijumfa i remi u svim takmičenjima...

Espanjol, s druge strane, nije slavio u 11. meču zaredom protiv Barse, a ima šest uzastopnih poraza.

Atletiko nije imao nikakvih problema sa Elćeom, a bolju igru je krunisao u drugom poluvremenu (3:0).

Antoan Grizman je pogodio u 55. i 77. minutu i stigao do šestog gola u posljednja tri kola u Primeri. U listu strijelaca se upisao i Raul Garsija u 63.

Bonus video: