Šćepanović: Samo nas trofej interesuje

Prije 11 mjeseci, u finalu Kupa poraženi su od Lovćena, šansa za popravni dolazi vrlo brzo...
1 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2015. 14:32h

Mnogo lakše nego što je iko očekivao, sa 4:0 u ukupnom skoru, iako su oba meča završili s igračem manje, fudbaleri Mladosti eliminisali su Sutjesku i drugu godinu zaredom plasirali se u finale Kupa. Dvije godine nakon što su evropskim podvizima poklonili sebi i crnogorskom fudbalu dvomeč sa velikom Seviljom, „crveni đavoli” imaju šansu da naprave uspjeh i na domaćoj sceni.

Prije 11 mjeseci, u finalu Kupa poraženi su od Lovćena, šansa za popravni dolazi vrlo brzo...

"Najiskrenije, očekivao sam plasman u finale. Očekujem i da osvojimo Kup! Želimo da budemo prva generacija Mladosti koja je osvojila trofej u nezavisnoj Crnoj Gori, želimo novi izlazak u Evropu", kaže Marko Šćepanović, najbolji igrač u dvomeču protiv Sutjeske, strijelac dva od četiri gola (druga dva postigao je Đurišić).

Mladost je favorit protiv Petrovca 20. maja, ako ni zbog čega drugog onda zbog 12 bodova više koje su Podgoričani osvojili u prvenstvu.

No, u finalu nema pravila. Jedna utakmica, sve staje u 90, ili 120 minuta.

"Ko je favorit? Pričaćemo na tu temu kada dođe vrijeme, jer se ne zna ko će za mjesec dana biti u boljoj formi. Ono što se, međutim, i sada zna jeste da je Petrovac dobra ekipa, odlično vođena sa klupe. Bez obzira na to, nas ništa ne zanima osim trofej".

Šćepanović će 20. maja protiv Petrovca igrati svoje prvo finale; prije sedam godina, kada je nosio dres Budućnosti, sa tribina je zbog povrede odgledao poraz od Mogrena u penal-ruletu.

"Vjerujem da ću se radovati ovoga puta, zajedno sa saigračima", ističe 32-gododišnji vezista.

Način na koji je Mladost eliminisala Sutjesku, favorita uoči polufinala, govori da su izabranici Aleksandra Nedovića sazreli kao ekipa.

"Eliminisali smo ih kvalitetom koji posjedujemo i velikom borbom. Rezultat možda pokazuje da smo prošli lako, ali samo mi znamo koliko je bilo teško", zaključuje Šćepanović.

Bonus video: