Svi žele Juve, Juve želi Real

Polufinalisti sa 21 titulom prvaka Evrope: Real ima 10, Bajern pet, Barsa četiri, a Juventus dvije
5 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2015. 08:11h

Tri najjača tima u Evropi i vjesnik povratka italijanskog fudbala u evropski vrh. To su Real, Barselona, Bajern i Juventus - polufinalisti Lige šampiona u sezoni 2014/15.

Danas u Nionu, tačno u podne, obaviće se žrijeb polufinala. Šta god da se desi, sudariće se titani - odavno se toliko kvaliteta i istorije nije smjestilo u završnicu elitnog evropskog takmičenja.

Polufinalisti sa ukupno 21 titulom prvaka Evrope - Real ima 10, Bajern pet, Barselona sa četiri, a Juventus dva velika pehara.

Podjela ipak postoji. „Stara dama” iz Torina, u poređenju sa španskim velikanima i bavarskim gigantom, uprkos svemu, djeluje kao miš među mačkama.

Svi žele Juventus, pokazale su to i ankete madridskih, katalonskih i njemačkih medija.

Više od 20 hiljada čitalaca „Marke”, novine privržene Realu, poručilo je da ne želi Barselonu u polufinalu. Velika većina izbjegla bi i Bajern, prošlogodišnju mušteriju, a najviše navijača „merengesa” - preko 60 odsto - poželjelo je Juventus za protivnika.

Anketa „Mundo Deportiva”, privrženog Barseloni, malo je drugačija. Navijači iz Katalonije bi po svaku cijenu izbjegli Bajern (svega 17 odsto želi Bavarce), dok je za el klasiko u polufinalu glasalo pristojnih 29 odsto. I za Barsu je, naravno, najpoželjniji Juventus - 54 odsto fanova „blaugrane” želi italijanskog šampiona.

Njemački „Bild” je uz anketu na sajtu napravio analizu. Po tiražnom njemačkom listu, ekipa Pepa Gvardiole imala bi 50 odsto šasni za prolaz ako bi izvukla Barselonu, 60 odsto ako bi izvukla Real, a čak 80 ako bi za protivnika dobila Juventus.

Zato je najmjerodavnija - italijanska anketa. Koga Juventus želi u polufinalu?

Po čitaocima „Gazete delo sport” to je - Real Madrid! Čak 70,2 odsto navijača glasalo je za aktuelnog prvaka Evrope, Barsu je poželjlo 16 odsto, a Bajern svega 13,7.

Bonus video: