Anćeloti: Igračima sam rekao da ne žure, na kraju smo dočekali gol

"Bio je jako dobar meč, s obje strane taktički dobro postavljen. Igračima sam rekao da ne žure da postignu gol... Na kraju smo ga dočekali", rekao je Anćeloti.
2 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2015. 09:04h

Trener Karlo Anćeloti je, s razlogom, zadovoljan plasmanom Reala u polufinale Lige šampiona.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Kontrolisali smo ritam od početka do kraja. Bio je jako dobar meč, s obje strane taktički dobro postavljen. Igračima sam rekao da ne žure da postignu gol... Na kraju smo ga dočekali", rekao je Anćeloti.

Real Madrid je sinoć na svom terenu u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona savladao Atletiko Madrid sa 1:0, a strijelac gola u 87. minutu bio je Havijer Ernandes. Trener Madriđana je dodao da je Ćićarito zaslužio da postigne gol.

"On je bio sjajan. Odradio je taktički dio posla veoma dobro. Na kraju je zaslužio da postigne gol. Čestitam mu na tome", kazao je Anćeloti.

Meksikanac je izjavio da mu je postignuti gol najvažniji u karijeri.

"Postigao sam mnogo bitnih golova u karijeri, ali je ovaj poseban. Uliva mi samopouzdanje i mnogo mi znači. Posvetio bih ovaj gol svima kome je Real u srcu. Utakmice protiv Atletika od prošlosezonskog finala nisu donijeli mnogo, tako da je ovaj uspjeh još veći", kazao je Ćićarito.

Real ima najviše polufinala u istoriji

Real se plasirao u svoje ukupno 31. polufinale Lige šampiona, što je apsolutni rekordan, a i dalje ga prati Barselona s jednim polufinalom manje.

Zanimljivo je da je na trećem mjestu Bajern sa 25 polufinala, dok je četvrti Juventus sa 22.

Drugim riječima, ove sezone polufinale Lige prvaka igraju četiri kluba koja u istoriji imaju najviše ulazaka u polufinale Lige šampiona, odnosno nekadašnjeg Kupa šampiona.

Real je prošao 22. put od 23 navrata kad je u prvoj utakmici u gostima upisao remi.

Što se tiče rekorda, do njega je došao Iker Kasiljas. Sačuvao je netaknutu mrežu u revanšu i tako stigao do 52 utakmice bez primljenog gola u Ligi šampiona, što je jedna utakmica više od Van der Sara.

Anri: Ćićarito je morao da proslavi gol sa Ronaldom

Bivši francuski reprezentativac Tijeri Anri zamjerio je napadaču Reala Ćićaritu što odlučujući gol protiv Atletiko Madrida nije proslavio sa Kristijanom Ronaldom.

"Ćićarito je proslavio gol, ali Ronaldo je taj koji je promijenio tok utakmice. On je vidio da je Ernandes u boljoj poziciji i nije rizikovao, već mu je dodao loptu", rekao je Anri za Skaj Sport.

On je dodao da velike zasluge za plasman Reala u polufinale Lige šampiona pripadaju Ronaldu, koji je asistirao Ćićaritu prilikom pogotka u 88. minutu.

"To je Ronaldov gol i ne sviđa mi se načina kako ga je proslavio, kao da je osvojio Svjetsko prvenstvo. Morao je da dođe do Ronalda i da mu se zahvali. Dobio je priliku, ali i dalje ne zna da li će igrati, jer propustio je nekoliko dobrih prilika na meču", rekao je Anri.

Simeone: Ponosan sam na moj tim

Atletiko Madrid je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Arda Turan u 76. dobio drugi žuti karton. Za trenera Atletika Dijega Simeonea to je bio prelomni trenutak meča..

"Do crvenog kartona je sve išlo onako kako smo zamislili. Ponosan sam na moj tim i nemam šta da im zamjerim. Odigrali su odlično. Srećan sam što imam ovakve igrače. Vjerujem da su mnogi treneri ljubomorni što imam ovakve igrače. Ako daš sve od sebe, odeš kući srećan. Tako je i sada, nema negativnih osjećanja", rekao je Simeone, i osvrnuo se na isključenje Arde Turana.

"Nema smisla gledati snimak Turanovog isključenja, jer to neće promijeniti ishod. Nismo bili povezani, nismo mogli da kombinujemo i završimo akcije", dodao je Simeone.

Žrijeb za polufinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu od 12 sati.

Bonus video: