Mladost preko Sutjeske u drugo uzastopno finale

Mladost je i u revanšu polufinala Kupa Crne Gore savladala Sutjesku sa 2:0. I baš kao i u prvom duelu 8. aprila u Nikšiću, Marko Šćepanović je bio strijelac u prvom, a Milan Đurišić u drugom poluvremenu
57 pregleda 3 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2015. 18:05h

Na Starom aerodromu ništa novo - Mladost je i u revanšu polufinala Kupa Crne Gore savladala Sutjesku sa 2:0. I baš kao i u prvom duelu 8. aprila u Nikšiću, Marko Šćepanović je bio strijelac u prvom, a Milan Đurišić u drugom poluvremenu. A baš kao i u Nikšiću, Mladost je duel završila sa desetoricom, samo je ovoga puta žute kartone spario Dušan Lagator, najbolji akter susreta do tog 39. minuta.

"Veoma smo ofanzivno krenuli u utakmicu i imali neke šanse, ali smo dopustili kontru nakon kornera i primili gol. Mi smo imali inicijativu, ali smo nekako jalovo napadali, mada smo i stvorili i propustili neke šanse. Mladost je, sa druge strane, postigla golove i potpuno zasluženo pobijedila i prošla u finale. Nama predstoji šest kola šampionata da pokušamo da osvojimo titulu, a već za vikend želimo da se revanširamo Budućnosti za poraz", kazao je kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Iako bez podrške svojih „vojvoda”, koji nijesu prošli alko-testove policijskih patrola put Podgorice, već na samom startu Masato je probio po desnoj strani, ali je Mileta Radulović istrčao i spriječio da lopta dođe do napadača Nikšićana. Radulović je bio sjajan i u 21. minutu, poslije šuta Stevana Kovačevića. Ipak, domaćin je drugu kontru, opet preko Lagatora, samo sa desne strane, krunisala golom. Mladi vezista je povukao loptu, centrirao na Bogdana Milića, koji je spustio loptu Šćepanoviću i pogodak je sa peterca bio neminovan u 26. minutu.

Sutjeska je krenula još ofanzivnije, ali je Aleksandar Šofranac sa peterca glavom pogodio prečku, nakon kornera Kovačevića. A onda je u samo nekoliko minuta Lagator nesmotreno napravio dva faula i Mladost je ostala se desetoricom.

U nastavku je Sutjeska sabila Mladost u kazneni prostor, ali su se izabranici Aleksandra Nedovića sjajno branili. I kada bi Sutjeska došla u šansu, raspoloženi Radulović bi sjajno intervenisao. Najbolje šanse odbranio je upravo kapitenu gostiju, Nikoliću u 58. i 84. minutu.

Mladost je probala da preko korpulentnog Milića prebaci težište i organizuje kontru, a uspjela im je u 86. minutu, kada je Luka Pejović izašao ispred Ivana Janjuševića, koji je odbranio udarac, ali je akciju ipratio Đurišić i sa peterca iskosa sa lijeve strane pogodio je nebranjenu mrežu i obezbijedio drugo uzastopno finale Kupa za Mladost.

"Odigrali smo zrelo i zasluženo smo slavili plasman u finale, u kojem se nadamo da ćemo 21. maja u utakmici sezone u domaćem klupskom fudbalu, pred prepunim tribinama napokon osvojiti prvi klupski trofej. No, sada moramo da oporavimo ekipu i da kroz prvenstvo zaslužimo izlazak u evrokupove, što je naš prvi cilj", naglasio je Srđan Nikić, pomoćni trener Mladosti.

Bonus video: