Nema budućnosti: Sukobi u upravi, tuga na terenu

Sva dešavanja pod Goricom minulih dana, kada je polovina uprave smijenila trenera Dragana Radojičića, a druga polovina izdejstvovala da produži mandat na klupi, kulminirala su tamo gdje je najosjetljivije - na terenu. Petrovac potpuno zasluženo izborio plasman u finale Kupa
4 komentar(a)
Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.04.2015. 16:32h

Uprava Budućnosti podijelila se na pola uoči duela sa Petrovcem, sada je pitanje ima li više oko čega da se dijeli - Podgoričani su poraženi od Petrovca u utakmici sezone, ostali bez šanse da osvoje makar jedan trofej, te maksimalno zakomplikovali plasman u Evropu.

Nakon 0:0 pod Malim brdom prije 14 dana, gosti su bez problema slavili na najvećem stadionu - 1:0, za plasman u finale Kupa.

Sva dešavanja pod Goricom minulih dana, kada je polovina uprave smijenila trenera Dragana Radojičića, a druga polovina izdejstvovala da produži mandat na klupi, kulminirala su tamo gdje je najosjetljivije - na terenu.

Fudbaleri Budućnost ponovo su odigrali bez ukusa i mirisa, maltene bez prave šanse, šuta ili igračkog poteza za 90 minuta. Što je nagore od svega, nisu odigrali ni bolje ni gore nego protiv Grblja prije deset dana, ili protiv Bokelja prije 15. Fudbal od kojeg se prevrće želudac, uz pitanje koje će se postavljati i dalje - ko je kriv, fudbaleri koji nemaju moć, trener koji iz takvog "materijala" izvlači ili ne izvlači maksimum, dio uprave koja pokušava da ga smijeni, ili dio uprave koja želi da ga zadrži. Vjerovatno svi po malo...

Ali, Budućnost nije ni zaslužila da se toliko piše o njoj...

Zaslužio je - Petrovac. Ekipa Milorada Malovrazića drugi put u nezavisnoj Crnoj Gori plasirala se u finala Kupa, krajem maja će imati priliku da osvoji i drugi trofej. Uprava kluba stigla je do korak od velikog cilja - evropskih utakmica u noćnom terminu na stadionu pod Malim brodm.

Petrovčani su u revanšu djelovali kao zrelija ekipa od Budućnosti; ekipa koja u svakom momentu zna koji joj je cilj i kako da ga ostvari. I treći put ove sezone Petrovac nije primio gol od Budućnost, ograničivši napade Podgoričana kao nikada ranije. A kada je tako - onda je plasman u finale više nego zaslužen.

Pod Goricom, gdje se više ljudi natiskalo u svečanoj loži nego na ostalom dijelu zapada (valjda zbog minulih dešavanja, ko zna), presudio je sjajan potez Benjamina Kacića u 43. minutu. Vezista Petrovčana fantastično je lijevom nogom sa 20 metara plasirao loptu u sami ćošak Agovićevog gola.

Oni koji su gledali utakmice Budućnosti ove sezone, znali su da je sve gotovo - koliko god Budućnost pokušavala da preokrene do kraja meča. Podgoričani se nisu ni približili izjednačenju, dva jedina šuta u okvir, preko Vujačića u 56. i Raičevića u 71. minutu, golman Popović je odbranio a da pritom nije morao mnogo da se pomjera.

Gosti su bili čak i opasniji iz kontranapada, nisu dali drugi gol, ali su jednako zadovoljni dočekali posljednji sudijski zvižduk...

"Ostvarili smo ono što smo i najavili, igrali smo bolji fudbal od Budućnosti, posebno u prvom poluvremenu, kada smo imali posjed, bili opasniji po gol, a jednom i pogodili mrežu. Budućnost je u nastavku promijenila formaciju, zaigrala je ofanzivnije, ali nije promijenila stil. Štaviše, domaćin je odigrao onako kako nama odgovara, forsirao je duge lopte, što je i nama otvorilo prostor za kontre. Ako se uzmu u obzir svih 180 minuta, mislim da smo potpuno zasluženo prošli dalje. Čeka nas finale protiv Mladosti, protivnik je favorit, to pokazuje i tabela, ali ja se nadam da će se ponoviti 2009. godina, kada smo osvojili za sada jedini trofej", kazao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Bonus video: