U Madridu mjesta ima samo za jednog

Šampion mora da postigne gol bez Benzeme, Modrića i Bejla. Anćeloti: Imam najjači tim na svijetu. Simeone: Vjerujemo u sebe. Monako ili Juventus
4 komentar(a)
Atletiko - Real, Foto: Reuters
Atletiko - Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2015. 12:42h

Popravnog više nema - Real i Atletiko večeras igraju najvažniju utakmicu u sezoni, koja se u ovom trenutku mjeri i sa važnošću prošlogodišnjeg finala u Lisabonu.

Nakon 0:0 sa „Kalderona” iz prošlog utorka, fudbalski svijet pred novi madridski derbi jednostavno ne zna šta da očekuje. Ako su se Realu i davale veće šanse u revanšu, one više nisu tako izražene nakon što je Karlo Anćeloti saznao da u ovom duelu neće moći da računa na Gareta Bejla, Luku Modrića i Karima Benzemu.

Sva tri asa Italijan je izgubio uoči i tokom meča sa Malagom u Primeri, pa je Realu otupljen trio BBC (Benzema-Bejl-Kristijano), s tim što je po mnogima izostanak Modrića možda i najveći hendikep...

Kako god, Anćeloti zna da i u oslabljenom sastavu mora da postigne makar gol ako želi prolaz, ali i da meč na „Bernabeuu” može da traje i 120 minuta. Možda i više...

Juventus u Monaku brani prednost od 1:0, ali poslije partije „kneževa” u Torinu, sve je moguće u revanšu.

Anćeloti: Spremni smo i za penale

Ulog je ogroman, možda veći za Real nego za Atletiko. Zna to i Anćeloti.

"Spremni smo na sve, čak i da ovaj meč odlučuju penali. Nijedan tim nema prednost, a naš problem iz prve utakmice nije bio u igri, već samo u realizaciji. Atletiko je jak tim, pogotovo u odbrani, a mi ćemo pokušati da golom na vrijeme postavimo utakmicu onako kako nama odgovara", rekao je Anćeloti.

Povrede nisu opravdanje za eventualni neuspjeh.

"Fali nam mnogo igrača, ali to ne umanjuje našu vjeru u prolaz. Više puta sam rekao, a sada i ponavljam - mislim da imam najbolji tim na svijetu", jasan je Anćeloti.

Modrića će sigurno u prvom timu zamijeniti Isko, a mjesta Benzeme i Bejla trebalo bi da zauzmu Hese Rodriges i Havijer Ernandes.

"Polufinale bi bilo veliki uspjeh za nas, klub i navijače", dodao je Anćeloti.

Simeone: Ovakva noć se ne ponavlja

Dijegu Simeoneu sigurno neće trebati poseban govor prije nego što pošalje igrače na travu „Bernabeua”, ali je na pres konferenciji dočarao šta ova utakmica znači za „kolćonerose”.

"Ovakva noć se ne ponavlja. Najbolja stvar u fudbalu je osjećaj koji imate prije važnog meča i kada se suočavate sa strahovima, jer to dokazuje da imate strast... Koja ekipa mirnije prihvati sve i počne meč biće u prednosti", kazao je Simeone.

Argentinac je prije prve utakmice rekao da je Real mnogo jači sa Modrićem. A sada...

"Znam da nema Modrića, koji je odličan fudbaler, ali imam poštovanje prema igračima koji bi mogli da ga zamijene. Ne zanimaju nas Realovi problemi, ne mislim da smo zbog toga u prednosti. Znam da imamo šansu da prođemo samo zato što smo veoma dobra ekipa koja vjeruje u sebe".

Atletiko želi da osmi put ove sezone ostane neporažen u duelima sa gradskim rivalom. Real, s druge strane, vjeruje da je došlo njegovih pet minuta...

Alegri odahnuo, Arturo Vidal je spreman za duel u Kneževini

Arturo Vidal je propustio trening u ponedjeljak zbog povrede, ali je uzbuna bila lažna - Čileanac je juče trenirao i biće u sastavu za revanš protiv Monaka u Kneževini.

Vidal je postigao jedini gol u prvoj utakmici u Torinu (iz penala, i to nepostojećeg), a Masimilijano Alegri je svakako u problemu s obzirom na to da ne može da računa na povrijeđenog Pola Pogbu.

A jedan igrač Juventusa večeras će se suprotstaviti bivšem klubu s kojim je prije 11 godina igrao finale Lige šampiona. U pitanju je Patris Evra.

"Bio sam veoma srećan kada je Monako eliminisao Arsenal. Vidio sam tim koji je neustrašiv, a o kakvom se protivniku radi vidjelo se i u prvom meču u Torinu", rekao je Evra.

Juve i Monako su igrali u polufinalu Lige šampiona u sezoni 1997/98. „Stara dama” je tada u dva meča bila bolja ukupnim rezultatom 6:4, prije nego joj je Predrag Mijatović u finalu u Amsterdamu zagorčao život i donio trofej Realu.

"Imamo dobru prednost iz prve utakmice, ali ona ne garantuje ništa. Mislim da bismo jednim postignutim golom šanse za polufinale učinili realnim", dodao je francuski reprezentativac.

Problem Monaka bi mogao da bude i to što se sedmicama „troši” u prvenstvu u borbi za Ligu šampiona. Ipak, za ovakve utakmice snaga mora da se pronađe.

"U finišu meča za vikend protiv Rena smo ostali bez snage. Nadam se da protiv Juvea to neće biti slučaj, jer očekujem veliku borbu. Ako ponovimo igru iz Torina, mislim da možemo da se nadamo polufinalu", istakao je trener „kneževa” Leonardo Žardim.

Bonus video: