Enrike: Sve do sada je skoro perfektno

U 50 utakmica na klupi Barse, Enrike je upisao 42 pobjede i na presjeku je najbolji trener u istoriji "blaugrane"
0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2015. 10:14h

Trener Barselone Luis Enrike je tokom sezone bio mnogo osporavan, prigovoralo mu se da ne kontroliše svlačionicu, da Lionel Mesi i Nejmar mogu da rade šta žele...

Možda u svemu i ima istine, ali Enrikeova najveća istina su rezultati, a oni su za sada fenomenalni.

U 50 utakmica na klupi Barse, Enrike je upisao 42 pobjede i na presjeku je najbolji trener u istoriji "blaugrane". Barsa je trenutno prva u Primeri, igraće finale Kupa kralja, kao i polufinale Lige šampiona. Bolje nije moglo...

"U odličnom smo momentu. Ako bih tražio sitnice koje mi se ne dopadaju, mogao bih da ih pronađem. Ali ne želim to da radim, jer bih tako poništavao sve dobro što moji igrači rade i moram da poštujem njihov pristup utakmicama. Realno, ovo što smo do sada napravili je skoro perfektno", rekao je Enrike.

Barsa je u dva meča četvrtfinala Lige šampiona lako izašla na kraj sa Pari Sen Žermenom. Nakon 3:1 u Parizu, sinoć je slavila sa 2:0 golovima Nejmara.

"Odigrali smo odličan meč, sa tačnom pas igrom, sa velikim brojem šansi. Ostvarili smo plan za ovaj period sezone, a naredni nam je da se plasiramo u finale Lige šampiona".

Enrike se osvrnuo i na prolaz Bajerna, koji vodi njegov veliki prijatelj Pep Gvardiola.

"Drago mi je što je Bajern prošao. Volim kada se mojim prijateljima kao što je Pep dešavaju dobre stvari. Dati šest golova u revanšu četvrtfinala Lige šampiona uz sve povrede i probleme koje imaju... To samo govori kakav je trener Pep i kakav tim Bajern ima", zaključio je Enrike.

Bonus video: