Gvardiola: Mnogi su željeli našu eliminaciju

Tomas Miler je sinoć ušao u istoriju, jer je postao najbolji njemački strijelac ikada u Ligi šampiona. Dao je ukupno 27 golova, jedan više od Marija Gomesa
2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2015. 08:58h

Bajern je prošao u polufinale, i to na način koji je malo ko očekivao nakon prve utakmice i poraza od 3:1 od Porta u kojem je odbrana bila najgori dio tima.

Sinoć u Minhenu tih problema nije bilo - vezni red i napad su bili toliko razigrani, da Portugalci nisu ni došli u situaciju da namuče defanzivu Bavaraca.

"Postoje mečevi koji vam donose mnogo ako pobijedite, a uzimaju sve ako ne slavite. Ovo je bio jedan od njih, ali smo položili ispit i pokazali ko smo. Lako je sada reći da sam ponosan na svoju ekipu, ali radim s grupom nevjerovatnim momaka. Međutim, pomalo su me i iznenadili, jer nisam očekivao ovakav trijumf", rekao je Gvardiola.

Povrede ključnih igrača (Arjena Robena, Franka Riberija i Davida Alabe), slaba forma Roberta Levandovskog i Marija Gecea, bili su veliki problem pred ovaj revanš za Gvardiolu. Ipak...

"Mi smo Bajern! Znam da su mnogi željeli našu eliminaciju, ali smo im odgovorili. Znam da možemo da igramo i bolje nego što smo u revanšu, tu prije svega mislim na odbranu, jer smo u drugom poluvremenu dali prostora Portu. Ipak, ovo je Liga šampiona, takmičenje gdje svaka ekipa dočeka pet minuta", kazao je Gvardiola.

Levandovski je sa dva gola bio centralna figura meča.

"Dati pet pogodaka u prvom poluvremenu je poput ludila", istakao je Poljak.

Tomas Miler je sinoć ušao u istoriju, jer je postao najbolji njemački strijelac ikada u Ligi šampiona. Dao je ukupno 27 golova, jedan više od Marija Gomesa.

"Nikada nismo ni pomislili da možemo da odigramo ovakvo prvo poluvrijeme", rekao je Miler.

Bonus video: