Veče favorita: Bajernova moć i Barsina rutina

Bavarci čak šest puta savladali golmana Porta (6:1), PSŽ opet nemoćan protiv "blaugrane" (2:0)
8 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2015. 20:50h

Iznenađenje se nije dogodilo - prvi polufinalisti Lige šampiona su timovi koji su pred početak četvrtfinala i bili favoriti.

Barselona je i u revanšu dokazala da je mnogo bolja ekipa od Pari Sen Žermena (slavila sa 2:0, prvi meč 3:1), dok je veliki podvig napravio Bajern trijumfom nad Portom i slavio sa čak 6:1.

Samo 40 minuta iz snova Bavarcima je bilo dovoljno da "izbrišu" prvu utakmicu četvrtfinala protiv Porta, da anuliraju minus od dva gola (1:3) kao da igraju protiv niželigaša i da pošalju Evropi poruku da i bez prvih zvijezda (Arjena Robena, Franka Riberija, Davida Alabe...) imaju snagu da idu do krova Starog kontinenta.

Njemac je jednostavno Njemac - dok su Pepa Gvardiolu i ekipu razapinjali poslije poraza u Portu (u međuvremenu je otišao i doktor), Bajern se kao klub izdigao i učinio sve da revanš, umjesto već viđenog pakla protiv "zmajeva", pretvori u spektakularnu goleadu.

Bavarci su do željenih 2:0 stigli već u 21. minutu (strijelci Tijago Alkantara i Džerom Boateng), 3:0 je bilo već u 27, a 5:0 u 40. kada je Robert Levandovski postigao drugi pogodak na utaklmici.

Žulen Lopetegi je bespomoćno gestikulirao pored aut-linije, a "peškir je bacio" već na poluvremenu, jer mu nije ni padalo na pamet da pokuša da napadne domaćina i provocira veliku katastrofu.

Ko bi rekao, ali Bajern je u drugom poluvremenu mogao i da odmara na terenu. Čuvao je loptu, s vremena na vrijeme maltretirao odbranu Porta na čelu indisponiranim golmanom Fabijanom.

Porto je tako samo šest dana živio san o plasmanu u Ligu šampiona, a Bajern je tek prvi put iz petog pokušaja anulirao minus od dva gola pred revanš kod kuće u evropskim takmičenjima...

Ni u Barseloni neizvjesnosti nije bilo. Golovi Nejmara u 14. i 34. minutu pokazali su da ni sami "sveci" nisu vjerovali u čudo pred revanš, iako su sada bili jači za Zlatana Ibrahimovića i Marka Veratija.

Bonus video: