Madridska bitka za polufinale, Juventus u kneževini

Real je prošlog maja dobio lisabonsku bitku, dramatično, tek poslije produžetaka, ali od tada na sedam uzastopnih mečeva (po dva duela u prvenstvu, Kupu i Superkupu Španije, plus prvi meč 0:0) nije slavio protiv Atletika
0 komentar(a)
Atletiko - Real, Foto: Beta/AP
Atletiko - Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2015. 11:32h

Madridski rivali Real i Atletiko prije samo 11 meseci odlučivali su o šampionu Evrope, a sjutra će se boriti za mjesto u polufinalu elitnog takmičenja.

Real je prošlog maja dobio lisabonsku bitku, dramatično, tek poslije produžetaka, ali od tada na sedam uzastopnih mečeva (po dva duela u prvenstvu, Kupu i Superkupu Španije, plus prvi meč 0:0) nije slavio protiv Atletika, pa mnogi smatraju da je tim Dijega Simeonea bliiži polufinalu.

U prilog takvoj tvrdnji ide i činjenica da trener Reala Karlo Anćeloti neće moći da računa na povrijeđene Gereta Bejla i Luku Modrića, suspendovanog Marsela, dok je neizvjestan nastup Karima Benzeme.

Ipak, povratnik u tim Kolumbijac Džejms Rodriges uvjeren je u prolaz svog tima.

"Atletiko je dobar tim, posebno su jaki u odbrani. Imamo pritisak, ali učinićemo sve da uđemo u istoriju i postanemo prvi tim koji je odbranio trofej Lige šampiona", rekao je Rodriges.

Ekipi Dijega Simeonea će i u sjutrašnjem meču glavni adut biti čvrsta odbrana, koja je primila samo jedan gol u posljednjih osam duela u Evropi.

Od povrede se oporavio napadač Mario Mandžukić, koji će sa Antoanom Grizmanom biti najveća opasnost po gol Ikera Kasiljasa.

"Atletiko nema manji pritisak u odnosu na Real. Igramo četvrtfinale i sve ekipe žele da prođu dalje. Meč iz Lisabona je zaboravljen i ne živimo u prošlosti. Isto bi bilo i da smo pobijedili", zaključio je vezista "jorgandžija" Raul Garsija.

Istovremeno, fudbaleri Monaka pokušaće na svom stadionu da nadoknadi gol minusa iz Torina protiv Juventusa (0:1).

Tim Leonarda Žardima igra odlično ove sezone u Ligi šampiona, eliminisao je Arsenal u osmini finala, a ukoliko izbaci Juventus biće blizu uspjeha iz 2004. godine kada je igrao u finalu.

"Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion. Odmarao sam neke igrače u francuskom šampionatu protiv Rena i vjerujem da smo spremni za još jedan podvig", rekao je trener Žardim.

Lider Serije A je napravio dobru uvertiru uoči gostovanja jer je pobijedio Lacio sa 2:0 i nalazi se na korak od odbrane titule.

Prednost Juventusa mogla bi da bude i činjenica da su zabilježili maksimalnih 11 trijumfa u nokaut fazi protiv francuskih ekipa.

"Nisam iznenađen rezultatima Monaka ove sezone, igrali su dorbro protiv nas, ali nismo ih podcijenili zbog čega smo i pobijedili. Mislim da će revanš biti drugačijji", rekao je Evra, koji je igrao za "kneževe" od 2002. do 2006. godine.

Dueli u Madridu i Monaku igraju se sjutra u standardnom terminu od 20.45. sati.

Bonus video: