Sjednica odbora direktora FK Budućnost: Apel da se uključi Glavni grad

Na sjednici se raspravljalo samo o jednoj tački dnevnog reda: aktuelna situacija u klubu
56 pregleda 4 komentar(a)
Stadion, Foto: Savo Prelević
Stadion, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.04.2015. 08:47h

Bura koja traje danima i prijeti da oduva "plavo-bijeli" fudbalski brod, praktično se ne stišava.

Sinoć je zasjedao Odbor direktora Budućnosti, na kojem su bila prisutna četiri od ukupno sedam članova Odbora. Klub se nakon toga obratio javnosti saopštenjem, koje prenosimo integralno:

"Imajući u vidu problematiku kluba nastalu pokušajem smjene šefa stručnog štaba Dragana Radojičića bez predviđene procedure i potrebne većine članova Odbora direktora FK Budućnost AD - Podgorica, kao i stava predsjednika Odbora direktora Bojana Šarkića, da ne želi da sazove sjednicu Odbora direktora, na kojem bi se članovi Odbora usaglasili vezano za eventualnu smjenu šefa stručnog štaba, članovi Odbora direktora Aleksandar Vuković, Miroslav Mališić, Blagota Radović i Aleksandar Jeknić su, shodno članu 44 Zakona o privrednim društvima Crne Gore i člana 35 Statuta FK Budućnost AD - Podgorica, sazvali i održali sjednicu Odbora direktora. Sjednica je održana 20.04.2015. godine u prostorijama FK Budućnost AD - Podgorica na Starom aerodromu, sa početkom u 20 časova.

Sjednici su prisustvovali Aleksandar Vuković, Miroslav Mališić, Blagota Radović i Aleksandar Jeknić. Sjednici nisu prisustvovali Bojan Šarkić, Nikola Jovanović i Nikola Ristić.

Na sjednici se raspravljalo samo o jednoj tački dnevnog reda: aktuelna situacija u klubu. Nakon sagledavanja aktuelne situacije, Odbor direktora je jednoglasno donio zaključak:

Članovi Odbora direktora zahtijevaju da se u rješavanju nastale situacije u klubu aktivno uključi osnivač i većininski vlasnik, Glavni grad - Podgorica. Prije svega u rješevanju problema nastalog nakon sjednice Odbora direktora, koja je održana 16.04.2015. godine, vezano za pokušaj donošenja odluke o smjeni šefa stručnog štaba. S tim u vezi najljubaznije vas molimo da u što kraćem roku pokrenete proces normalizacije rada Odbora direktora u punom sazivu i donesete odluku o sazivanju Skupštine akcionara FK Budućnost AD - Podgorica. Smatramo da je trenutna situacija u Odboru direktora jako loša i da negativno utiče na imidž grada i kluba, kao i na funkcionisanje kluba i postizanje rezultata. U ovom trenutku moramo uložiti maksimalne napore da se održi mir u ekipi i stručnom štabu pred predstojeće utakmice sa Petrovcem Sutjeskom, koje će umnogome uticati na plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, na osnovu čega bi klub prihodovao značajna finansijska sredstva", kaže se u saopštenju koje je poslato "Vijestima".

Bonus video: