Gvardiola: Ostajem u Bajernu

„Moja budućnost izgleda ovako: u srijedu slobodan dan, a trening u četvrtak i naravno, sljedeće godine - biću ovdje. To je moja budućnost“, rekao je Gvardiola kada su ga novinari pitali o planovima za budućnost
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta-AP
Gvardiola, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.04.2015. 14:03h

Trener Bajerna Pep Gvardiola potvrdio je da će ostati na kormilu Bavaraca i sljedeće sezone, prenio je BBC.

On je tako demantovao glasine da će preuzeti Mančester siti, umjesto Manuela Pelegrinija, kome se navodno već sprema otkaz.

„Moja budućnost izgleda ovako: u srijedu slobodan dan, a trening u četvrtak i naravno, sljedeće godine - biću ovdje. To je moja budućnost“, rekao je Gvardiola kada su ga novinari pitali o planovima za budućnost.

Katalonac je prošle godine, u prvoj sezoni sa Bajernom, osvojio duplu krunu u Njemačkoj, a ove namjerava da ostvari najmanje isti cilj.

Bajern, koji je ubjedljivo prvi na tabeli u Bundesligi sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfsburg, mogao bi već predstojećeg vikenda da osvoji titulu.

Ambicije Bavaraca da osvoje Ligu šampiona sada su, međutim, malo splasnule, pošto su u prvoj utakmici četvrtfinala izgubili od Porta sa 3:1. Revanš meč na programu je u utorak na „Alijanc areni“.

Gvardiola je tokom četiri godine provedene na mjestu trenera Barselone osvojio 14 pehara.

„Kad pobijediš, onda si genije, ali ako izgubiš onda si pred mnoštvom problema. Ipak, sve je to dio mog posla. Znam u kojem sam klubu i nije dovoljno osvojiti Bundes ligu i Kup Njemačke. Samo je tripla kruna dovoljno dobra za klubove kao što su Real, Barselona ili Bajern. Ipak, ponosan sam što sam ovdje sa ovim igračima“, rekao je Gvardiola, čiji ugovor sa Bavarcima ističe 2016. godine.

Bonus video: