Navijači Hamburgera divljali u Bremenu

Navijači gostujuće ekipe su na putu ka Bremenu oštetili voz, nekoliko automobila i autobus kojim je policija planirala da ih sprovede na stadion. Na željezničkoj stanici su zapalili i vatromet
69 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Hamburgera, Foto: Reuters
Navijači Hamburgera, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2015. 12:42h

Derbi sjevera Njemačke između Verdera i Hamburgera bio je izuzetno žestok, bar na tribinama.

Navijači gostujuće ekipe su na putu ka Bremenu oštetili voz, nekoliko automobila i autobus kojim je policija planirala da ih sprovede na stadion. Na željezničkoj stanici su zapalili i vatromet.

Na stadionu i oko njega je bilo 1.000 policajaca, koje će Bundes liga platiti 300.000 eura, ali nisu mogli da spriječe sukob u kojem je učestvovalo oko 60 navijača HSV-a i dvostruko više Verderovih ultrasa. Protiv njih će biti pokrenut i sudski postupak.

Hamburger je u Bremenu doživio peti vezani poraz (1:0), u posljednjih devet kola ima samo dva remija, pa nije ni čudno što je zakucan za dno tabele, sa 25 bodova, četiri manje od timova koji su u zoni spasa.

Ako u mečevima sa Augzburgom, Frajburgom i Šalkeom kući, odnosno Majncom i Štutgartom u gostima ne ostvari odlične rezultate, prvi put u klupskoj istoriji će ispasti iz Bundes lige.

Bonus video: