Markinjoš: U Barselonu idemo da se kvalifikujemo u polufinale

Luis Enrike upozorava da su njegovi igrači umorni nakon pobjede nad Valensijom (2:0)
2 komentar(a)
Markinjoš, Foto: Reuters
Markinjoš, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2015. 11:54h

Fudbaleri Barselone dočekaće ekipu PSŽ-a u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona na „Kamp nouu”, a sudeći po rezultatu iz prvog duela na „Parku prinčeva” (3:1), ekipa Luisa Enrikea neće imati puno problema da završi započeto pred svojim navijačima.

Međutim, defanzivac Parižana Markinjoš je poručio saigračima da ne odustaju od sna da mogu do polufinala velikog takmičenja, iako u timu zbog povreda neće biti kapitena Tijaga Silve i Tijaga Mote.

„Pobjeda u Nici bila je odličan način da se spremimo za utorak. Odigrali smo prosječno prvo poluvrijeme, ali smo bili mnogo bolji u drugom dijelu. Revanš u Barseloni će biti vrlo napet i težak, ali otići ćemo tamo s ciljem da se kvalifikujemo”, poručuje mladi Brazilac.

Barselona je zabilježila samo jedan poraz u Ligi šampiona u posljednjih 30 utakmica, ali se trener „svetaca” Loran Blan nada da bi povratak Zlatana Ibrahimovića mogao da izvuče klub „iz mrtvih”, a vraća se i Marko Verati, koji je propustio prvi meč zbog suspenzije.

Katalonci su u igri sva tri trofeja ove sezone, jer vode u Primeri i igraće finale Kupa kralja sa Aletikom iz Bilbaoa, a Luis Enrike upozorava da su njegovi igrači umorni nakon pobjede nad Valensijom (2:0).

„Ponestajalo im je goriva prije nego što se meč završio. Ali, ovi igrači su pobjednici. Od prvog dana sam vidio da žele da pobjeđuju i osvajaju titule. Sada moramo da budemo sigurni da smo se dobro oporavili i da vidimo šta možemo da uradimo protiv PSŽ-a”, rekao je trener Barse.

Bonus video: