Aston Vila u finalu FA kupa poslije 15 godina (video)

Aston Vila ima sedam trofeja u ovom takmičenju, a posljednji je osvojila 1957.
0 komentar(a)
Aston Vila, Foto: Reuters
Aston Vila, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2015. 16:15h

Liverpul će i treću godinu zaredom završiti bez trofeja, a Aston Vila sanja da je došlo vrijeme za pehar.

"Vilenjaci" su pobijedili "redse" u polufinalu FA kupa i boriće se za trofej u ovom takmičenju prvi put nakon 15 godina i duela sa Čelzijem koji je pripao "plavcima".

Baš kao i te 2000. godine klubu iz Birmingema rival će biti iz Londona, ali ovog puta Arsenal. "Tobdžije" brane trofej, a juče su u polufinalu savladale Reding nakon produžetaka sa 2:1.

Istim rezultatom Vila je bila bolja od Liverpula, pa 30. maja ima priliku da osmi put u istoriji osvoji najstarije takmičenje na svijetu. Posljednji put to je uradila 1957. godine.

Filipe Kutinjo je donio prednost Liverpulu u 30. minutu, Kristijan Benteke je izjednačio do poluvremena na pas Fabijana Delfa, koji je početkom nastavka preokrenuo i samo dokazao da je ponajbolji domaći fudbaler u Premijer ligi...

Delf je junak polufinala na "Vembliju", ali navijači Aston Vile ne zaboravljaju ko im je vratio vjeru u omiljeni klub. U pitanju je menadžer Tim Šervud, koji je prije nešto više od mjesec na klupi zamijenio Pola Lamberta.

"Bili smo autsajderi u polufinalu, bićemo i u finalu, ali idemo da osvojimo ovaj trofej. Do trofeja nikada ne možete da dođete tako što ćete pobjeđivati lake protivnike. Morate da budete bolji i od najboljih i mi smo spremni da se suprotstavimo Arsenalu", rekao je Šervud.

Bonus video: